Több ezer fejlesztő érdeklődik a Google Stadia iránt

A Google streamelő szolgáltatása igencsak sok fejlesztő figyelmét felkeltette, holott még több hónap, mire a nyugaton elindul (nekünk pedig 2020-ig biztosan várni kell rá).

Sam Corcoran, a Google technikai fiókmenedzsere a Develop Brighton nevű rendezvényen elárulta, hogy több mint négyezer jelentkezést kaptak eddig a Stadia Partners programjára, és kiemelte, hogy a Google Stadián a jó tartalmak biztosítása érdekében ezeket a jelentkezéseket emberek nézik végig, nem pedig robotok. (Ezt a megközelítést a YouTube-on is alkalmazhatnák. Szerintünk.)

„Több mint négyezer cég jelentkezett a Stadiához való hozzáférésért, és minden egyes jelentkezést egy ember nézi át. Valaki átolvassa, úgyhogy egy kicsit gondold át a jelentkezésedet. Amit igazán javasolnék – és ez mindig jó fogadtatásra kerül -, az egy komolyabb átgondolás arról, amit a Google Stadiához való hozzáférés biztosít. [A Stadia] lehetővé teszi az embereknek, hogy különféle végpontokon játszhassanak, és ezzel talán kibővítheti a játékosok rétegét, akiket leköthet a te játékod. Gondolkodj arról, hogy ez valami pontosat tesz-e a játékodért, vagy arról, hogy a bármilyen eszközről való hozzáférés hatással van-e a játékdizájnodra. Továbbá, milyen új lehetőségek vannak a könnyebb hozzáférhetőség révén,” mondja Corcoran.

A szám nem jelenti azt, hogy ennyien dolgoznának játékokon a Google Stadiára, ami érthető is – biztosan vannak olyan fejlesztők, akik kivárnák, hogy megtekinthessék működés közben is a szolgáltatást, és utána döntenének csak arról, hogy beszállnak-e a Google bulijába, vagy még nem. És korábban már írtunk arról, hogy a Stadia lehetőségei révén például a helyi konzolokon nem kivitelezhető szintű fizikai pontosság is megvalósulhat a Google Stadiára való fejlesztésben – szóval lehetőségek vannak, de a kivitelezésig és ennek megtapasztalásáig még értelemszerűen várnunk kell.

Jelentkezni amúgy itt lehet, de hazánkból még nem sok értelme van, ugyanis az első körben biztosan nem lesz ott Magyarország, így nekünk 2020-ig biztos várnunk kell a Google Stadia hazai rajtjára.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu