Már készül a következő Metro játék

Folytatódik az orosz kalandozás – a negyedik Metro játék is már fejlesztés alatt áll.

Még májusban arról beszélt a THQ Nordic, hogy az ukrán 4A Gamesszel közösen dolgoznak egy „érkező, még be nem jelentett AAA projekten”. Nos, ez volna az: a kiadó a minap megejtett pénzügyi jelentésén ugyanis Lars Wingefors, az anyacég, a még THQ Nordic AB névre hallgató (de szeptember 17-étől hivatalosan is Embracer Group AB-re átnevezésre kerülő) cégcsoport vezérigazgatója megerősítette, hogy a 4A Games a Metro játékok következő felvonásán dolgozik. További részleteket Wingefors nem közölt.

Itt érdemes megemlíteni Dmitry Glukhovsky, a Metro-könyvek írójának Facebook posztját: „A Metro játéksorozat folytatódni fog. Már a történeten dolgozom.” A Metro 2033-at Glukhovsky 2005-ben adta ki. Ezt 2009-ben követte a Metro 2034, majd 2015-ben a Metro 2035. A 4A Games ugyanebben az univerzumban helyezte el a Metro játékokat – 2010-ben jött ki a Metro 2033 (PC-re és Xbox 360-ra), amit 2013-ban követett a Metro: Last Light (PC, PlayStation 3, Xbox 360), majd idén februárban jött a Metro Exodus (PlayStation 4, Xbox One, illetve Epic Games Store PC-n). Az első két részből egy felújított, Redux kiadás is megjelent 2014 augusztusának végén PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re. (A Metro Redux Bundle hazánkban együtt is kiadásra került – 2016 decemberében a szerencsések egy print újság mellé összesen kétezer forintért is beszerezhették a kalandokat PC-re.)

Mivel jelenleg további részleteket nem tudunk a játékról, teljesen nyugodtan kijelenthetjük, hogy még nagyon kezdetleges állapotban van a Metro 4 fejlesztése (nem négyes metró…), így tutira vehetjük, hogy a 4A Games egy next-gen játék fejlesztésébe vágott bele, ami talán 2021 vagy 2022 környékén kerülhet a boltokba, így akkorra már nagy valószínűséggel a next-gen Xbox (Xbox Project Scarlett) és PlayStation (PlayStation 5) konzolok lesznek a középpontban a PC mellett, nem pedig a PlayStation 4 és az Xbox One.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu