Menu

Már készül a következő Metro játék

Folytatódik az orosz kalandozás – a negyedik Metro játék is már fejlesztés alatt áll.

Még májusban arról beszélt a THQ Nordic, hogy az ukrán 4A Gamesszel közösen dolgoznak egy „érkező, még be nem jelentett AAA projekten”. Nos, ez volna az: a kiadó a minap megejtett pénzügyi jelentésén ugyanis Lars Wingefors, az anyacég, a még THQ Nordic AB névre hallgató (de szeptember 17-étől hivatalosan is Embracer Group AB-re átnevezésre kerülő) cégcsoport vezérigazgatója megerősítette, hogy a 4A Games a Metro játékok következő felvonásán dolgozik. További részleteket Wingefors nem közölt.

Itt érdemes megemlíteni Dmitry Glukhovsky, a Metro-könyvek írójának Facebook posztját: „A Metro játéksorozat folytatódni fog. Már a történeten dolgozom.” A Metro 2033-at Glukhovsky 2005-ben adta ki. Ezt 2009-ben követte a Metro 2034, majd 2015-ben a Metro 2035. A 4A Games ugyanebben az univerzumban helyezte el a Metro játékokat – 2010-ben jött ki a Metro 2033 (PC-re és Xbox 360-ra), amit 2013-ban követett a Metro: Last Light (PC, PlayStation 3, Xbox 360), majd idén februárban jött a Metro Exodus (PlayStation 4, Xbox One, illetve Epic Games Store PC-n). Az első két részből egy felújított, Redux kiadás is megjelent 2014 augusztusának végén PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re. (A Metro Redux Bundle hazánkban együtt is kiadásra került – 2016 decemberében a szerencsések egy print újság mellé összesen kétezer forintért is beszerezhették a kalandokat PC-re.)

Mivel jelenleg további részleteket nem tudunk a játékról, teljesen nyugodtan kijelenthetjük, hogy még nagyon kezdetleges állapotban van a Metro 4 fejlesztése (nem négyes metró…), így tutira vehetjük, hogy a 4A Games egy next-gen játék fejlesztésébe vágott bele, ami talán 2021 vagy 2022 környékén kerülhet a boltokba, így akkorra már nagy valószínűséggel a next-gen Xbox (Xbox Project Scarlett) és PlayStation (PlayStation 5) konzolok lesznek a középpontban a PC mellett, nem pedig a PlayStation 4 és az Xbox One.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu