Már valami újon dolgozik Sam Lake

Sam Lake, akiről Max Payne is mintázva lett a Remedy Entertainment ma már ikonikus noir TPS-ében, már elkezdett arra utaló jelekkel élni a közösségi médián, hogy valami komolyabb projektnek ült neki.

A Control után nem sokkal már azt láthatjuk a finn írótól (akiről nem lehet azt mondani, hogy tehetségtelen, sőt), hogy egy új projekten dolgozik. Ezt publikálta ugyanis a Twitteren:

„Pssszt! A vadonatúj, szuper titkos írói barlangomban vagyok! Egy új történetet írok. Figyelmeztettelek titeket!”, írja Lake a posztjában. És lehet is bőszen találgatni, hogy mi lehet ez, de korábban ő maga azt mondta, hogy imádná, ha visszatérhetne az Alan Wake világához. Erre pedig nem nagyon lehet akadály, hiszen idén nyáron arról számoltunk be, hogy az Alan Wake kiadási jogait a Microsofttól sikerült visszaszereznie a Remedy Entertainmentnek, így teljes mértékben az övék az Alan Wake IP-je, így jogilag nem lenne akadálya annak, hogy folytatást kaphasson az író kalandja.

Az is lehet, hogy nem játékkal kapcsolatos munkálatokat végez Lake, ugyanis tavaly arról is beszámoltunk, hogy az Alan Wake-ből televíziós sorozatot fogunk majd látni. Sam Lake pedig ennek a projektnek a felelős producere, és igencsak benne van a keze a projektben – a saját alkotását a lehető legkomolyabban szeretné felügyelni, ami teljes mértékben jogos.

Más ötletünk hirtelenjében nincs – az Alan Wake 2-t biztosan nagy örömmel fogadnák a rajongók (talán azt is mondhatnánk, hogy nagyobb rajongótábora van az Alan Wake-nek mint a Controlnak…), és így biztosan egy next-gen játék lenne abból, azaz a PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Project Scarlettre készülhet, hacsak nem valósul meg az a pletyka, amiről szintén szó volt nálunk: a Remedy Entertainmentet felvásárolhatja a Sony Interactive Entertainment, akik a Microsofttal egyetemben szeretnék folytatni a terjeszkedésüket…

Sam Lake tehát valamit alkot – és reméljük, hogy olyan lesz az, amire közel egy évtized múlva is emlékezni fogunk a la Alan Wake…

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu