Felvásárolhatja a Sony a Remedy Entertainmentet?

Pár napja – amikor is arról volt szó, hogy a Remedy kezeibe került az Alan Wake IP-je teljes mértékben – már megpendítettük, hogy a Sony közelíthet a finn csapat felé. Erre tessék, egyre több jel utal erre…

A PushSquare számolt be először arról, hogy a Sony Interactive Entertainment (innentől SIE-re rövidítve) ajánlatot tehetett a kulisszák mögött arról, hogy a Remedy kerüljön a Sony szárnyai alá – ők ugyanis terjeszkedni szeretnének úgy, ahogy a Microsoft is tette az Xbox Game Studiosszal az utóbbi több mint egy év során (legutóbb például az ex-LucasArtsos Tim Schafer csapata, a Double Fine került felvásárlásra). Ezt a gyanút alátámasztja Shuhei Yoshida, a SIE Worldwide Studios elnökének tweetje: „Köszönöm a Remedy embereinek, hogy meglátogathattam a stúdió gyönyörű irodáját és kipróbálhattam a Controlt. Jót szórakoztam vele, és alig várom az augusztusi megjelenést!”

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője ezt írta a ResetEra fórumon: „Jobban utána kellene néznem ennek. Nem hallottam semmi olyanról, ami jelenleg egy megállapodásra utalna. Csak tapogatózásról van szó.” Ugyanitt a PushSquare szerkesztője, get2sammyb reagált a posztra: „Csakhogy 100%-ig tisztázzuk – szerintem a cikk teljes, a Remedy-t érintő részét idézni kellene. HALLOTTAM pár forrástól, hogy a Sony a Remedy felvásárlásával kapcsolatban tervez, de ahogy később is írtam a cikkben, úgy vélem, hogy az olyan dolgok, mint például az Alan Wake-visszavásárlás, megkérdőjelezheti ezt. Személy szerint úgy vélem, hogy a Sony fogja kiadni a Remedy következő játékát, és innen jön a spekuláció. Remélem, hogy ez valamelyest tisztázza a dolgokat, mert nem akarom félrevezetni az embereket.”

A Remedy fenn van a finn tőzsdén, de mivel az egyik részvénytulaj 28,6%-nyi részvénnyel rendelkezik, a Sony dolga itt bonyolultabb is lehet. Az Eurogamernek pedig emiatt a találgatás miatt is nyilatkozott a Remedy: „Az egyetlen dolog, amit tisztáznánk: most, hogy a Remedy-é a kiadási jog, ha úgy szeretnénk, akkor más platformokra is elhozhatnánk az Alan Wake-et. Más bejelenteni valónk nincs. Teljes erővel az augusztus 27-én megjelenő Controlra koncentrálunk.”

Úgyhogy a Sony és a Remedy között valami alakul. Lehet, hogy az Alan Wake 2 – ha ez elkéeszül majd – a PlayStation 5-ön lesz exkluzív játék?

Forrás: ResetEra, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu