Játékadaptációkra készül a képregényes Valiant Entertainment

A Valiant Entertainmenttől a Blowfish Studiosszal kötött megállapodás révén több Valiant Comicsos képregény is átugorhat a videojátékok világába.

A Hollywood Reporter  arról tudósít, hogy a DC és a Marvel mellett újabb képregényes cég jön be a játékokba (a Batman: Arkham-sorozat a DC-től van, a Marvel’s Avengers vagy a Marvel’s Spider-Man pedig a Marveltől, és ez csak pár példa…). A Blowfishtől eddig például a Siegecraftot vagy a Gunscape-et láthattuk. Még nem tudni pontosan, hogy melyik képregények kerülhetnek feldolgozásra, és azt sem, hogy mikor kerülhet rájuk sor, egyet már megemlítettek lehetséges jelöltként: Bloodshotot – ennek magyar neve nincsen, és ebből a karakterből amúgy filmadaptáció is készül, és jövőre már a mozikba is kerül. A főszerepben Vin Diesel lesz.

A Valiantnak amúgy ez a második köre lenne a játékok piacán, ugyanis korábban (itt a 90-es évek közepére lehet gondolni) az Acclaim Entertainment birtokában volt a cég. Ha esetleg a Turok: Dinosaur Hunter rémlik, akkor az is a Valiant-link révén valósult meg: a dínóvadász ugyanis egy Valiant képregényes karakter. Persze az Acclaim 2004-ben csődbe ment, úgyhogy másfél évtizedig eléggé távol került a Valiant a játékipartól.

Dan Mintz, a Valiantot birtokló DMG Entertainment alapítója és vezérigazgatója a megállapodásos közleményben ezt írta: „Izgatottak vagyunk, hogy visszahozhatjuk a Valiant karaktereit a videojátékok iparába, hogy a rajongóknak lehetőséget adjunk arra, hogy a kedvenc szuperhőseik bőrébe bújhassanak. Ezen karakterek és történeteik videojátékokra való átültetésük nem jöhetett volna egy izgalmasabb időpontban mint most, és ezek a játékok további bizonyítékai lesznek annak, hogy ezen karaktereknek jelentős potenciáljuk van a popkultúrában lehorgonyozni.”

Mivel tényleg érdekes az időzítés, lehetséges, hogy next-gen címek lesznek a megállapodásból, csak ki kell itt még emelni, hogy a Blowfish egy indie csapat, így nem lehet AAA-szintű projekteket elvárni tőlük. Ettől függetlenül talán jövőre többet is megtudunk a Valiant-Blowfish tervekből.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu