Annyian játszanak a The Witcher 3-mal, mint a Red Dead Redemption 2-vel

…legalábbis a Steamen mostanában ez a helyzet, így The Witcher 3 van olyan sikeres, mint a Rockstar Steamen néhány hete megjelent alkotása (ami egy hónapig mindenhol elérhető volt, kivéve a Valve digitális platformját).

Hiába: a The Witcher Netflix-sorozat révén megindult az érdeklődés a CD Projekt RED játékai iránt (és talán Andrzej Sapkowski, a könyvek írója, aki nélkül az egész franchise nem létezne, így szinté figyelmet kaphat a munkásságával, ha már több pénzt kap a lengyel csapattól az új megállapodás révén…) – a The Witcher-trilógia mindhárom része nagyon jó alkotás, és már potom pénzért meg lehet őket szerezni.

És talán néhányan így meg is vették. Nincs pontos egyezés a két, játékosszámot is nyomon követő oldal között, de a Steam Charts és a SteamDB egyaránt azt mutatja, hogy a múlt héten egy eléggé jelentős játékosszám-emelkedést mutatott fel a CD Projekt RED 2015-ben PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, majd idén ősszel Nintendo Switchre is megjelent játéka a Steamen. A csúcs kb. 50 ezer játékos volt, ami megegyezik a Red Dead Redemption 2 szintjével, és közel van az eddigi Steames The Witcher 3-rekordhoz.

Itt azért érdemes megjegyeznünk, hogy a GOG, ami a CD Projekt DRM-mentes digitális játékboltja, szintén megemlítendő, és onnan is ki tudja, hogy mennyien eshettek neki Geralt történetének? Nem kizárt, hogy legalább tízezren. És eközben az Epic Games Store-on – ahogy arról beszámoltunk – kb. 408 ezer eladást tudott összehozni a Red Dead Redemption 2-n, ami a Borderlands 3-mal összevetve eléggé gyengének tűnik.

Úgyhogy a Netflixes sorozatnak már most vannak pozitív hatásai a franchise-ra, ami a jövőben folytatódhat, hiszen a CD Projekt-Sapkowski megállapodásban nyitva hagyták a kaput a jövőbeli új Witcher-címeknek. És ezek után jogosan tehetnénk fel kérdést, miét ne folytatnák?

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu