Fő a biztonság: később jön a Taipei Game Show a koronavírus miatt

A Taipei Game Show rendezői biztosra mennek, és inkább várnak – ez a lehető legjobb döntés.

A 2020-as Taipei Game Show az eredeti tervek szerint február 6-a és 9-e között várta volna a látogatókat, és itt hallhattunk volna új részleteket a FromSoftware következő játékáról, az Elden Ringről. A rendezők viszont egy posztban bejelentették, hogy a wuhani koronavírus miatt elhalasztják nyárra a rendezvényt, de a helyszín továbbra is a Taipei Nangang kiállítóközpont első csarnoka marad. Az új dátumot néhány napon belül közölni fogják velünk.

Már legalább 259 halálos áldozata van a koronavírusnak (ennél akár jóval több is lehet: Kína sminkelheti a tényleges adatokat), és minimum 11000 a fertőzöttek száma, és ezért az Egészségügyi Világszervezet (angolul World Health Organization, röviden WHO) nemzetközi vészhelyzetet jelentett be. A Taipei Game Show szervezői pedig tartanak attól, hogy itt többezer ember is fertőzés áldozata lett volna, és a külföldi látogatók komolyabban elterjeszthették volna hazájukban a vírust. (És ugye ez láncreakciót okozott volna, és ki tudja, mennyivel több fertőzött személy és halálos áldozat lenne…?) Az érintettek pénzvisszatérítést kapnak, és természetesen a szervezők elnézést kérnek a kellemetlenségekért. A 2019-es Taipei Game Show-n 320 ezren fordultak meg. Ez első blikkre soknak tűnik, de még a Gamescom is elveri (373 ezer fő).

Így a játékipar lassan érintett lesz a koronavírusban. Korábban már írtunk arról, hogy a kínai League of Legends Pro League bajnokságot (az LPL-t) parkolópályára rakták, és már akkor is attól tartottunk, hogy az még csak a kezdet volt. A félelmeink sajnos beigazolódtak.

Meglepő, de Tajvan nem tagja a WHO-nak Kína miatt (mivel a Kínai Kommunista Párt Tajvant egy újabb körzetüknek tekinti, és szerintük őket is Peking képviseli…). Mégis, a szervezők óvatos megközelítését nem lehet elmarsztalni – a látogatók számából kiindulva tényleg nem tehettek mást.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu