Kiszivárgott a Starcraft Ghost! [VIDEO]

A már régen törölt Starcraft Ghost külső nézetes lopakodós akciójátékból kiszivárgott egy Xboxos build…

A Blizzard még kb. két évtizede dolgozott egy külső nézetes akciójátékon, ami a Starcraft univerzumában játszódott volna. A lopakodással meghintett Starcraft Ghost a hatodik generációs konzolokra készült, így a PlayStation 2, az Xbox, illetve a GameCube kaphatta volna meg a 2002-ben bejelentett játékot, ami gyorsan fejlesztési pokolra jutott, és állítólag el is halasztották… aztán 2006 márciusában határozatlan ideig fel is függesztették. (Már itt törölhették volna – 2006-ban már a hetedik generációs Xbox 360 is elérhető volt, és hónapokra voltunk a PlayStation 3-tól és a Wii-től…) 2014-ben végül hivatalosan is törölték játékot… igaz, nem értjük, hogy miért kellett a megerősítésével nyolc évet várni!

A játékból csak a háttértörténet maradt meg jó ideig – a Nova című könyv Keith R. A. DeCandidotól ugyanis ebből merített 2006 novemberében. Négy évvel a Brood War vége után Arcturus Mengsk császár újjáépítette a Terran Dominion jelentős részét, és a állandó földönkívüli veszély ellenére harcban is felépítkezett. Egy fiatal hölgy, Nova pedig a fizikai adottságai, a pszichés ereje, illetve a fejlett technológiája révén bárhol lecsaphat Mengsk „szellemeként”, és mivel folyton az árnyékban rejtőzik, senki sem látja őt, így a Terranok ellenségei csak emlegetni tudják őt, mintha csak egy mítosz lenne. Nova viszont nem gyilkosnak született – egy kiváltságos család gyermekeként örökre megváltozott az élete, amikor is egy lázadó alakulat végzett a családjával. Ekkor szabadjára engedte pszichés erejét, ami többszáz halálos áldozatot követelt, és azóta senkiben sem bízik. Egy különleges ügynök üldözi őt (azzal a céllal, hogy a másik oldalra átállt telepatikus képességű személyeket elkapja), és Novának szembe kell néznie a bűntudatával és az erejével, mielőtt túl késő lenne.

A könyv jellemzése nem rossz, és ebből adódóan tényleg nagyon komoly játék lehetett volna a Starcraft Ghost, amiből úgy tűnik, hogy kiszivárgott egy fejlesztői alpha változat Xboxon! A következő képeket a Twitterről vettük át, de még egy videót is feltöltöttek a YouTube-ra a Blizzard egyik elfeledett alkotásából!

Reméljük, hogy a Blizzard nem lép közbe a jogi fenyegetéssel – mivel valószínűleg soha nem fognak visszatérni a játékhoz, talán „kiengedhetnék” a nyilvánosság elé ezt a változatot…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu