Valve Index: készlethiány a koronavírus miatt

Valve Index – A Valve legalább megígérte, hogy a Half-Life: Alyx megjelenése előtt ismét kapható lesz az új virtuális valóság-headsetjük.

A Valve Indexet abszolút nevezhetjük prémium kategóriás VR-headsetnek. Az ezer dolláros ár (errefelé euróból számolva is legalább 340 ezer forint…) viszont nem rettentette el a vásárlókat! A novemberi Half-Life: Alyx bejelentés után ugyanis gyorsan elkapkodták mindet (és így a VR-exkluzív új Half-Life is az övék lesz…), és jó ideig minden követ fel kellett forgatni, hogy legalább egyet találjunk Gabe Newellék új hardveréből…

A Valve azt mondta az UploadVR-nak, hogy a Half-Life: Alyx megjelenési napjára (ez ugyebár március 23-a lenne, erről korábban írtunk is) ismét kapható lesz a Valve Index, ami iránt tényleg hatalmas a kereslet. Azért nem lehet mostanában megvenni a terméket, mert a koronavírus kihatott a Valve gyártási menetrendjére, így az eredetileg tervezetthez képest nekik is kevesebb hardver jutott, de most minden erejükkel azon dolgoznak, hogy legyen készletük.

Ez azért is fontos, mert a Valve talán a Half-Life: Alyx segítségével komoly szerepet tölthet be a VR-piacon. Jó, lehet más VR-headsetekkel is játszani (HTC Vive, Oculus Rift (S), Oculus Quest + Oculus Touch kontroller + link kábel PC-hez, stb…), de azért a Valve saját eszközén lesz a legjobb élmény, és csak az Indexen látjuk csak, hogy az ujjainkat is nyomon követi majd az eszköz. Ezen az oldalon beállíthatjuk, hogy értesítést kapjunk a készlet feltöltésekor.

És a Valve nincs egyedül a készlethiánnyal. A Nintendo is beismerte, hogy a Nintendo Switch gyártásával bajok vannak – hiába tették át a gyártást Vietnámba, több alkatrész is Kínában készül. És a koronavírus körüli aggodalmak a Sony-t is arra késztették, hogy először a PAX Eastes, majd a GDC-s részvételt is lemondja (mind a két téma megfordult a hírekben a hét folyamán).

A Half-Life: Alyx tehát március 23-án jön – és bizony kötelező hozzá a VR.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu