Breaking! HBO TV-sorozat készül a The Last of Us-ból!

MOZI HÍREK – A The Last of Us adaptáció a mozivásznakról kis tévéképernyőre kerül! A Sony úgy döntött, hogy a tévésorozatot támogatja, méghozzá a Csernobil alkotójával!

The Last of Us 2013-ban óriási sikert aratott az utolsó előtt PS3-as PlayStation-exkluzív címként és szinte biztos, hogy a május végén érkező folytatás is hatalmas ováció lesz. A moziipar már egy ideje nyűglődik, hogy adaptációt készítsen a filmből, de mégsem sikerült a The Last of Us-film (illetve animációs film).

Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy mégsem film, hanem tévésorozat készül Joel és Ellie kalandjaiból, amelyet készítője nem más lesz, illetve a Csernobil íróként és executive producere, mint a tavalyi év nagy meglepetése, a Csernobil alkotója: Craig Mazin.

A hírt a The Hollywood Reporter jelentette be. A játék rajongóit pedig az a tény is megnyugtathatja, hogy Mazin mellett Neil Druckmann, a játék kreatív rendezője és írója, is aktívan részt vesz majd a történet fejlesztésében, lévén társalkotója lesz a The Last of Us-sorozatnak, amelyet HBO-n láthatunk majd, hasonlóan a Csernobilhez.

Druckmann mellett egy másik Naughty Dog tag is szerepel majd a stábban: a fejlesztőstúdió elnöke, Evan Wells is felügyeli majd fogja a projektet Carolyn Strauss executive producer (Trónok harca, Csernobil, Deadwood – A film) mellett. És hogy ki lesznek a gyártók? Az HBO mellett a Sony Pictures Television és a PlayStation Productions készítik a sorozatot közösen, legutóbbinak ez lesz az első szériája.

A sztori a 2013-as első játék cselekményét adaptálja, de nagyon is elképzelhető, hogy a május 29-én érkező The Last of Us Part 2-ból is átvesznek majd történeti elemeket és karaktereket.

Craig Mazin és Neil Druckmann közös nyilatkozatokat is kiadtak a The Hollywood Reporternek, egymás munkásságát dicsérve, Druckman pedig rendkívül elégedett volt a Mazin által felvázolt koncepcióval. Hozzá kell tenni, hogy a filmadaptációért a játék író-rendezője egyáltalán nem rajongott, sőt, két évvel ezelőtt még azt is mondta, hogy nem akarja, hogy ebből film készüljön.

Szerintetek jó ötlet ebből a játékból sorozatot készíteni? Írjátok meg a kommentekben!

Forrás: Movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu