Baldur’s Gate III: a határok feszegetése a teljes szabadságért

Baldur’s Gate III – A Larian Studios minden területen tovább akar lépni, mint amit az első két részben láthattunk.

A belga csapat a Steamen írt egy új posztot, amiben egyenesen kimondták: minden, ami a Mature korosztályba befér, az ott lesz a Baldur’s Gate III-ban. (Ez szó szerint felnőttet jelent, de trükkös az amerikai ESRB megközelítése – ilyen játékot 17 évesek vagy idősebbek vásárolhatnak.) A stúdió szerint ez kiadói nyelv arra, hogy ha ennél tovább mennének, akkor amiatt a korhatár-besorolással foglalkozó felettébb idegesítené őket. Ezzel amúgy azt akarják elérni, hogy úgy játsszuk az új Baldur’s Gate-tel, ahogy mi szeretnénk. Astarion, a játékmenetes videóban látott karakter bár egy Vampire Spawn (lényegében egy vámpír), nem jelenti ez azonnal azt, hogy ha megéhezne, akkor gonosz karakter lenne. Van jó, „neutrális” és rossz út is minden feladatra. Ezt az új engine-nel tudták megvalósítani, így a Larian előző játékánál, a Divinity: Original Sin II-nél is jóval messzebb mentek a Dungeons & Dragons-on (röviden a D&D-n) alapuló „bégével”.

Az új engine-ről is írtak egy keveset. Ez szerintük olyan lett, hogy a Larian mind a 250 alkalmazottja tökéletes DM (Dungeon Master, ez kb. egy asztali társasjáték szervezője, műsorvezetője – a D&D is asztali társasjáték, ne feledjük) lehet. Majdnem korlátlan lehetőség az eseményekre történő reagálásra, és olyan emlékezet, ami sosem felejti el, hogy kik is vagyunk és mit tettünk. Akármit is dobunk a képletes kockával a karakteralkotás során, a módosítókat (erre pl. példa a tűz iránti ellenállás mértékbe mondjuk) és a fizikai szimulációt is úgy tervezték meg, hogy echte D&D-élményt kapjunk, így azért a képzeletünkre is hagyatkozhatunk. Egy olyan játék lesz ez a Larian szerint, ami az emberi érzések teljes skáláját le fogja fedni – egyszerre tervezik sötét és világos játéknak.

Március 12-én lesz a Redditen egy kérdezz-felelek is. Ebben a kreatív rendező (Swen), a producer (David), a senior író (Adam), a vezető rendszertervező (Nick), és az írói rendező (Jiji) fog válaszolni a kérdésekre.

A Baldur’s Gate III valamikor idén lép fel a Steamre korai hozzáférésben.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu