Az Epic Games kiáll a GeForce Now mellett

GeForce Now – Bár az Activision Blizzard, Bethesda, 2K Games/Take-Two hármas nem nagyon bízik az Nvidia játékstreamelő szolgáltatásában, az Epic Games és annak vezetője, Tim Sweeney, igen.

Sweeney több tweetben is beszélt a véleményéről, ami kellemes meglepetés az Nvidiát sorozatban érő rossz hírek után. Sweeney azt írja, hogy az Epic teljes szívéből támogatja a GeForce Now-ot a Fortnite-tal és azon Epic Games Store-játékokkal, amik részt is vesznek az Nvidia rendszerében. Hozzátette, hogy az integrációt idővel javítani fogják. Szerinte a GeForce Now egy olyan fontosabb, nagyobb streamelő szolgáltatás, ami a leginkább kedvező a fejlesztőknek és a kiadóknak. Nincsen adókötelezettség a játékból származó jövedelmeken. Sweeney azt állítja, hogy a játékipar egy egészségesebb állapot felé való elmozdulását kívánó cégeknek támogatnia kellene a GeForce Now-ot.

Az Epic Games vezetője úgy gondolja, hogy a felhő alapú streamelő szolgáltatások közre fognak játszani az iOS és Google Play fizetési monopóliumának a 30%-os adójuk megdöntésében. Az Apple szó szerint megtiltotta ezek létezését az iOS-on, így ott nincs lehetőség versengésre, ami Sweeney szerint az Apple-től egy igazán megalomán húzás, és ez tarthatatlan. Úgy gondolja, hogy a Google az év folyamán elutasítja emiatt, mert az ő szolgáltatásuk (a Stadia) sem lesz működőképes „az almán”, de közben a Google a GeForce Now-ot, az xCloudot, és a Fortnite-ot is eltiltja a Google Playtől. A végén van egy ütősebb mondata:

„ez az egész rohadt struktúra kezd összeroskadni”.

Azért Sweeneytől ez eléggé durva megnyilvánulás, de itt is meg kell említeni, hogy nyílt és fair rendszert szeretne, ami az Apple és a Google térfelén sem létezik (nem véletlenül említette ő sem az egyes térfeleken a blokkolt szolgáltatásokat). Azért itt meg kell említeni, hogy az Epic Games Store-on sincs olyan sok támogatott játék (a GeForce Now-val felhő alapú PC-ről streamelhetjük a játékokat, amik pl. az EGS-en vagy a Steamen már a könyvtárunkban van), de legalább kifejezte, hogy ő bővíteni szeretne.

Nagy meglepetés pont Sweeney-től látni ezt a kommenthalmazt.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu