Hihetetlenül magas áron kelt el a Nintendo PlayStation prototípusa!

Nintendo PlayStation – Forintban is és amerikai dollárban is elképesztő az összeg…

Szóval a Nintendo PlayStation utolsó, még működő prototípusáról korábban írtunk már – a Nintendo és a Sony szakítása előtti időkből megmaradt konzol mementója a „mi lett volna, ha a két cég közösen dolgozott volna konzolokon” gondolatmenetnek. Nos, ezt a konzolt a Heritage Auctions feldobta egy árverésre. Amikor erről írtunk, akkor még Palmer Luckey, az Oculus alapítója vezette a licitálást.

Azóta eltelt majdnem egy hónap, és véget is ért a licit. A Nintendo PlayStationért a győztes licitáló 360 ezer dollárt fizetett. Ez majdnem 107 millió forint. 57 licit volt a konzolra, aminek 199 testvéréről nem tudjuk, hogy mi történt velük (ugyanis 200-at gyártottak belőle elvileg…). A győztes kilétét nem ismerjük, és valószínűleg nem Palmer Luckey-ról van szó. Ő maga írta anno, hogy nem érti, hogy ki licitálja állandóan felül…

Sokan – teljesen érthető módon, tesszük hozzá… – Luckey-t kérdezték a Twitteren, hogy most akkor övé lett-e a Nintendo PlayStation. A baj az, hogy csak ködös válaszokat adott. Egy illetőnek egy ilyen kérdéssel válaszolt:

„El tudod képzelni, hogy vannak olyan gazdag emberek odakinn, akik jobbak nálam a videojátékos technológia megőrzésében?”

Picit szarkasztikusnak és idegesnek hangzik.

Egy  dolgozó író arra kérte őt, hogy nyíltan és tisztán válaszoljon arra kérdésre, hogy ő nyerte-e a licitet. Erre azért durvábban reagált az Oculus alapítója:

„Te és a te munkaadód teljesen kitalált, engem lejárató hazugságokat terjesztetek rólam, és szégyentelenül elutasítjátok ezek korrigálását. Ez a nyilatkozatom.”

Ebbe inkább nem megyünk bele és nem foglalunk állást…

Úgyhogy a Nintendo PlayStation új gazdára lelt, de még várnunk kell arra, hogy megtudjuk, ki is lett a nyertes. (Már ha ez egyáltalán kiderül.) A legrosszabb esetben egy gazdag illető szerezte meg, aki csak díszként ott fogja hagyni egy szoba sarkában, törődés nélkül…

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu