Meghalt Landon Montgomery, a Gearbox egyik alapítója

Egyelőre Landon Montgomery halálának okai nem ismertek, a cég és a munkatársak gyászolják az egykori alapítót.

A Gearbox a szomorú hírt még a délelőtt folyamán kommunikálta. Landon Montgomery olyan játékok sikerében vett részt, mint az első Borderlands, illetve a Brothers in Arms. Montgomery halálának oka egyelőre ismeretlen, talán a családja szeretné ezt a privát szférában tartani.

Mivel ő volt a Gearbox egyik alapítja, így a cég és képviselői részéről nem is maradt el a gyász. A hivatalos Twitter fiókban a következőt olvashatjuk:

„Összetört a szívünk, miután megtudtuk, az egyik alapítónk, Landon Montgomery a mai napon elhunyt. Landon hatalmas szerepet játszott abban, hogy az első években az élvonalba kerülhettünk. Mindig emlékezni fogunk rá és örülni fogunk, hogy Landon az életünk része lehetett. Ezekben a nehéz időkben, a mi elismerésünk és szívünk örökké vele és hozzánk közel állókkal val.”

A cég főnöke, Randy Pitchford szintén megemlékezett Montgomery-ről Twitteren egy anekdotán keresztül:

„Emlékszem, amikor a Game of the Year díját megkaptuk és olyan címek ellen kellett versenyeznünk, mint a Quake 3, az Unreal Tournament és a Ghost Recon. Bár azt hittük, hogy semmi esélyünk sincs, elmentünk a díjátadóra és nyertünk is. Együtt mentünk ki a pódiumra és imádtam Landon beszédét.”

Pitchford még ezt is hozzátette:

„Még mindig fel kell fognom, hogy mi történt. Azt hiszem, 2007-ben hagyta ott a Gearboxot és bár csak párszor láttam az utóbbi tíz évben, el tudom képzelni, hogy akik közel álltak hozzá, hogy viselik el a hiányát.”

Montgomery, Pitchford és a többi fejlesztő még 1999-ben alapította a Gearbox céget, és Landon Montgomery konkrétan nyolc évig volt a cégnél. Nyugodjék békében.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu