Késhetnek a next-gen exkluzív játékok

Mind a Sony, mind a Microsoft megfontolja, hogy eltolja valamivel a saját térfelükre szánt next-gen exkluzív játékok megjelenési időpontjait.

A Sony weboldalán azt olvashatjuk, hogy jelenleg nincs probléma, de a cég nyomon követi a first-party (belsős) és partneri stúdiók (second-party) játékainak fejlesztési menetrendjében bekövetkező csúszások okozta kockázatokat. (Itt külön kiemelik, hogy az amerikai és az európai stúdiókról van szó, NEM az ázsiaiakról!) A Sony szerint a március 31-én véget érő üzleti évben nem lesz anyagi kár a koronavírus miatt.

A COVID-19 jelenleg két PlayStation 4-exkluzív játékot érinthet. Az egyik a Naughty Dogtól a The Last of Us Part II (május 29-én jön a jelen állás szerint, egy napon egy rakat Nintendo Switch játékkal/átirattal, erről tegnap beszéltünk), a másik pedig a Sucker Punchtól a Ghost of Tsushima (ami pedig június 26-án érkezhet). Az előbbit egyszer már elhalasztották, úgyhogy nem biztos, hogy a Sony rábólintana még egy csúszásra…

Eközben a Microsoftnál is hasonlóan vélekednek. Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője a GameSpotnak eljuttatott egy közleményt. Ebben azt írja, hogy az Xbox Game Studios elkötelezett a legjobb minőségű játékok kiadása mellett, de eközben a fejlesztőcsapatok alkalmazottainak egészségét és biztonságát sem akarják elhanyagolni. Mindegyik stúdió egyedi kihívással néz szembe, és a Microsoft több külsős partnere is hasonlóan körülményes helyzetben van. A redmondiak segítik a stúdiókat a jó döntések meghozatalában next-gen exkluzív játékok tekintetében.

Itt legalább három játék lehet érintett (a be nem jelentett címekről értelemszerűen gőzünk sincs): az Obsidiantól a kerti túlélős Grounded (ez korai hozzáférésben indulna először el), az Asobótól a Microsoft Flight Simulator, illetve a korábban a Remember Me-vel és a Life is Strange-dzsel befutó Dontnodtól a Tell Me Why. (A 343 Industries nagy dobása, a Halo Infinite otthoni munkában készül, erről írtunk is korábban.)

Úgyhogy a végére azért elmondjuk, hogy otthon maradni jó. Meg biztonságos is. Nem kell így buszozni a munkahelyre…

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu