Sniper Ghost Warrior Contracts 2: a CI Games nem adja fel

A korábban City Interactive néven elhíresült (és ez finom kifejezés…) CI Games megmarad a mesterlövészkedésnél.

A Sniper Ghost Warrior-sorozat kb. az egyetlen komolyabbat mutató sorozata a CI Gamesnek a „megkomolyodásuk” óta (ugyanis a névváltással lemondtak a budget PC-s játékok fejlesztéséről), és talán a Lords of the Fallen is ide tartozik, igaz, annak a folytatása még erősen kérdőjeles, miután összerúgták a port a fejlesztőkkel, és elvileg most az is házon belül készül.

Marek Tyminski, a CI Games elnöke egy lengyel weboldalnak adott interjúban megerősítette, hogy a Sniper Ghost Warrior Contracts 2 már készül is, így kb. az első rész után azonnal neki is ülhettek a folytatásnak. Az előző játékhoz hasonlóan tapasztalt fejlesztők készítik ezt, de most jön a fordulat: kisebb költségvetéssel készül. (Tehát mennek vissza a budget vonalra?)

Tyminski azt mondja, hogy a Sniper Ghost Warrior Contracts 2 megjelenési dátumát még nem közlik, de idén ne számítsunk rá. A játékot „PC-re és konzolokra” fejlesztik, így direkt nyitva hagyták a kaput a lehetséges next-gen (PlayStation 5, Xbox Series X) verziónak, de mivel bevallottan kisebb a budzsé, valószínűleg PlayStation 4, Xbox One kiadás lesz ebből. A Contracts jóval realisztikusabb volt a Ghost Warrior-trilógiánál, és kb. ránk is bízta, hogy miként fejezzük be a küldetéseket.

A Lords of the Fallen 2-ről viszont azt állítja, hogy next-gen konzolokra és PC-re csinálják egy modernizált elképzeléssel. A CI Games a 2018-as leépítések után egy kicsi csapat, de most új tagokat toboroznak (eléggé bátor – de ha videóinterjúznak, még működhet…), amivel talán meggyorsíthatják a játék fejlesztését.

Úgyhogy a CI Games most legalább két játékon dolgozik – és elsőként biztosan a Sniper Ghost Warrior Contracts 2-t láthatjuk, mert ha még mindig embereket keresnek a Lords of the Fallen 2-höz (ahol meg kell ismételnünk a „modernizált elképzelés” fogalmát), ott még kell egy-két év „a sütőben”.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu