Commander ’85: sci-fi thriller hackeléssel [VIDEO]

A The Moonwalls (fejlesztő) és az Ultimate Games (kiadó) egy érdekes koncepciót mutatott be.

Kezdjük a rossz hírrel: a Commander ’85-nek van egy Kickstarter-kampánya, de: egyrészt kevesebb mint hatezer dollárt (ez 2 millió forint sincs!) szeretnének, másrészt pedig a The Moonwalls elmondta, hogy a játék finanszírozása biztosított, és a fejlesztés is többnyire kész, ezt a bevételt pedig további funkciók fejlesztésére használják fel (pl. VR-támogatáson gondolkodnak).

A Commander ’85 Steam-oldala szerint a játék címében olvasható számítógép neve egy születésnapi ajándék – egy szupermodern, mesterséges intelligenciával rendelkező masina, amihez beszélni is lehet. A játék maga pedig egy sci-fi thriller, amiben ez az ártatlannak vélt ajándék örökre megváltoztatja a Chicago külvárosában élő főszereplők életét. A katonai kísérletek balul sülnek el, és jön a nukleáris háború veszélye – úgyhogy egy csoporttal (amiben egy őrült tudós is van) fel kell fedeznünk a Commander (Parancsnok) gépek titkát, és igen, a Roswellben történt események „rejtélyes igazságára” is fény derül. (Persze a The Moonwalls is találgat itt.)

A számítógép mesterséges intelligenciájával való interakció fogja meghatározni, hogy a világnak milyen sorsa lesz. El kell érnünk, hogy az MI megbízzon bennünk, de azért szarkasztikus megjegyzései itt-ott lesznek. Többszáz lehetőség és véletlenszerű elem van a játék történetében, ezért mindegyik végigjátszás különböző lesz a fejlesztők szerint. Három befejezés lesz.

A lengyel fejlesztők láttán nem olyan meglepő, hogy lengyel karakterekről van szó, akik Amerikába emigráltak a Keleti Blokkból. A Steam-oldal még nosztalgiáról is beszél, aztán felhozza az iskolai témákat, a túl sok PC-zést (azért dolgozni is lehet így, mi is ezt csináljuk…), és a szülők feladatait is teljesíthetjük, de ezek megakadályozhatják a világ megmentését.

Egyedi rádiók is lesznek, nem beszélve a játékokról és programokról, amiket a nem-Commodore Commanderre telepíthetünk. A látványvilágot a VHS-felvételek ihlették. A Kickstarteren felbukkant a PlayWay is (kis utánajárással kiderítettük: 2016-ban befektettek az Ultimate Gamesbe), így a korábban Play néven eléggé budget kiadó is érintett a projektben, és a trailerben látható a lengyel Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma is, mivel ők is finanszírozták (!) a játék fejlesztését. Talán lenne tőlük mit tanulni. Nos, a Commander ’85 a tervek szerint ősszel jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu