Koronavírus: vágóhídon még két rendezvény

Az első törölt rendezvény, amiről beszámolunk, az az Anime Expo (AX) 2020 – a szervező (magyarul kb. úgy lehetne a nevüket lefordítani, hogy a Japán animációt hirdető társaság) bejelentette, hogy az eredetileg július 2-a és július 5-e közötti időszakra tervezett rendezvényt idén lefújták. Ennek helyszíne a Los Angeles Convention Center lett volna – az E3 színhelye. Az idei évet kihagyják, de már most bejelentették, hogy 2021-ben visszatérnek, és a helyszín ugyanaz lesz.

Bár többnyire animével kapcsolatos dolgokra koncentrálnak itt (ez magától értetődő), pár videojátékos cég is azért be szokott jelenteni egyet s mást itt (pl. játékokat, vagy azok lokalizációját). Aksys Games, Bandai Namco, Spike Chunsoft – csak pár példa. Az Aksys Games itt jelentette volne be a Mikage által fejlesztett eredeti projektjét, ami PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Nintendo Switch-re, illetve PC-re készül.

Akiknek már megvolt a jegyük (a belépéshez), kérhetnek pénzvisszatérítést, esetleg átrakhatják a jövő évi rendezvényre azt, hogy jövőre ne kelljen ismét fizetniük. Erről a további napok során még tájékoztatják a szervezők az érintetteket, és a kiállítókat, művészeket emailben keresik meg a jövő héten. Akik pedig a ConferenceDirecten keresztül foglaltak szobákat, azokat automatikusan lemondták – másoknak közvetlenül kell a hotellel tárgyalniuk.

A másik elmaradó rendezvény a San Diego Comic-Con. Ötven év után ez lesz az első alkalom, hogy elmarad a nyárra tervezett rendezvény. Mivel itt is júliusi időpontról beszélünk, idő kérdése volt, hogy a bejelentés elhangozzon. A weboldalon a szervezők azt mondják, hogy reménykedtek a koronavírus körüli helyzet javulásában, de a kaliforniai kormányzó arra utalt, hogy a nyáron lehetőleg ne legyenek nagyobb csoportos, tömeges összejövetelek, így ennek a rendezvénynek is befellegzett erre az évre. Ám itt is ugyanúgy a 2021-es évre koncentrálnak – jövőre július 22-e és 25-e között lesz az SDCC-ként rövidített rendezvény időpontja. Ahogy az AX-nél, úgy itt is kérhetünk pénzvisszatérítést, vagy azt, hogy a jegyünket jövőre használhassuk fel.

Nos, és van egy harmadik rendezvény is, de ott külön értekezünk az ügyről!

Forrás: Gematsu, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu