PlayStation 4: itt a 7.50-es firmware, de egyeseknek problémát okoz

A Sony konzolja újabb rendszerszoftver-frissítést kapott, de ezúttal talán nem volt elég bétatesztelés a nyilvánosságra hozása előtt.

A kb. 471 megabyte-os firmware frissítéstől talán elvárhatnánk, hogy érdekes funkciókkal bővítse a már lassan hat és fél éves PlayStation 4-et, de nem, a patch note ezúttal is annyit mond, hogy „ez a szoftverfrissítés a rendszer teljesítményét fejleszti”. Valamit mégis eléggé komolyan benézte a Sony, mert többen is problémákba futottak az ártalmatlannak tűnő 7.50-es frimware feltelepítése után.

A Reddit PlayStation 4-es subredditjén többen is panaszkodnak (de jogosan!) a rendszerszoftver frissítésének feltelepítése után. A legnagyobb probléma kb. padlóra vágja a PlayStation 4-et, ugyanis a firmware installálása után a konzol nem bootol be. Néhányan egy végtelenített hurokban találták magukat: elindul a PS4-ük, majd hirtelen leáll, és kezdődik az egész újra. Eközben a játékosoknak meg nincs lehetőségük semmilyen inputra – a kontrolleren hiába nyomnának bármit, a konzol nem reagál. Másoknak pedig bár bekapcsol a PlayStation 4, a konzol nem továbbít jelet. Azaz: elvileg megy a masina, de kép nincs. Az sem valami használható.

Aztán a Blu-ray meghajtóval kapcsolatban is felmerültek problémák. Néhányan a máshol, többször is már látott SU-42118-6 hibaüzenet ugrik fel. Akinek nincs PS4-e, ez a hibaüzenet megakadályozza, hogy bármit is feltelepítsünk. Ez csak azoknak feltűnő, akik bolti, lemezes játékokkal rendelkeznek – akik PlayStation Store-ról vásárolnak digitálisan, őket nem érinti a hibás optikai meghajtó. A Blu-ray meghajtó is valamilyen formában érintett a frissítéssel, ugyanis a 7.50 telepítése után vagy nem olvassa be a lemezeket, vagy rosszabb esetben ki sem adja azokat…

És mivel mostanában nem olyan egyszerű kijavíttatni a konzolt, mást nem tehetünk, csak kivesszük a lemezt a telepítés előtt. Ha utána nekünk is botladozik a konzol, akkor biztonságos üzemmódban (safe mode) elindíthatjuk a konzolt úgy, hogy a bekapcsoló gombot tíz másodpercig lenyomva tartjuk. Az új firmware safe mode verziójával próbálkozzunk, hátha megoldódik a probléma.

…de miért kellett így kiadni a „hétfelest”?

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu