Tragédia: két újabb videojátékos szinkronszínész veszítette életét [VIDEO]

A játékipar két egyéniséggel lett kevesebb – egyiküket nagy eséllyel mindannyian hallhattuk, ha már két évtizede is megfordult nálunk egy konzol.

Az első elhunyt személy Paul Haddad, aki az eredeti Resident Evil 2-ben Leon S. Kennedy szinkronszínésze volt. Haddad nagy egyéniséget adott az újonc rendőrnek, akinek az első munkanapja nem volt éppen gördülékeny (elvégre a zombiktól fertőzött Raccoon városában állt volna munkába, de ez végül nem valósult meg…). Az ötvenhat évesen elhunyt szinkronszínészt a hírek szerint torokrák vitte el április 16-án. Haddad halálát az Invader Studios is megerősítette – legutóbb velük dolgozott a Daymare 1998-on. „Paul Haddad, a kedves barátunk, aki egy ikonikus személyiség volt a Resident Evil közösségében, nemrég elhunyt. Megtisztelő volt, hogy lehetőségünk volt megismerni őt, és az is, hogy együtt dolgozhattunk vele. Brilliánsan profi volt. Nyugodj békében, Paul… örökké a szívünkben fogsz élni,” írta a stúdió.

Haddad nem csak játékokon dolgozott. Az utóbbi évtizedekben televíziós és más médiumhoz köthető munkássága is volt – pár sorozat, ahol őt hallhattuk (angolul persze): The Adventures of Super Mario Bros. 3 (amit magyarul Szuper Márióként fordítottak), Babar, MacGyver, vagy az X-Men: The Animated Series, aminek az intrója itt-ott hasonlít a Linda főcímdalára.

Még két megemlékezést meg kell említenünk. Az egyikük Nick Apostolides, aki a Resident Evil 2 Remake-ben Leon hangja volt (tehát lényegében Haddad utódja) – ő egy teljes videóban megemlékezik Haddadról:

A másik személy pedig Hideki Kamiya, aki a Resident Evil 2 rendezője volt – ő a Resident Evil 2-ről kitett PlayStation Vitás fotó mellé annyi kommentárt fűzött, hogy „A veled eltöltött időt örökké kedvelni fogom.”

A másik elhunyt szinkronszínész Filipe Duarte, aki mindössze 46 éves volt. A szívrohamban elhunyt portugál szinkronszínész legutóbb a PlayStation 4-exkluzív Days Gone-ban kölcsönözte hangját a főszereplőnek, Deacon St. Johnnak. Róla több Bend Studio-alkalmazott is megemlékezett (ők dolgoztak a játékon), de a PlayStation portugál Twitter-fiókja is posztolt egyet megemlékezésképp:

Duarte is jelentős tapasztalattal rendelkezett – a színháztól kezdve a televíziós és filmes megjelenéseken át a játékokig sok helyen megfordult. Őt a portugál közönség például szappanoperákból ismerheti, de legutóbb filmekben (Variações: Guardian Angel, Mosquito, illetve a forgatás utáni munkálatoknál tartó Nothing Ever Happened) tűnt fel. 2015-ben a The Invisible Life című TV-sorozatért megkapta a portugál Golden Globe-díjat is.

Szomorú hét ez – egy hét alatt három szinkronszínész távozott el (a harmadikról kedden írtunk – Rick May-t a koronavírus győzte le…). Nyugodjanak békében.

Forrás: DualShockers, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu