Metroid Prime Trilogy: nemsokára a Nintendo Switch-en is megjelenhet

A Nintendo talán ezzel csillapítaná a kedélyeket, amíg a Metroid Prime 4 készül – és lenne értelme ennek.

Az Inet, egy svéd forgalmazó már 2018-ban listázta a Metroid Prime Trilogy-t a Nintendo Switch-re, úgyhogy már jó ideje tudhatnak valamit odafenn északon. De ez még mindegy is, mert most már azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy már megjelenési dátumot is hozzácsaptak a hivatalosan még be sem jelentett termékükhöz. Azt írják, hogy június 19-én érkezhet az első három Metroid Prime-ot tartalmazó pakk a Nintendo Switch-re. Legalább azért tűnik hitelesnek ez a nap, mert péntekre esik.

Tavaly februárban a kindzell néven futó, megbízható Nintendo-s forrásokkal rendelkező egyén utalt arra, hogy az akkortájt érkező Nintendo Directen jöhet a bejelentés a Metroid Prime Trilogy Nintendo Switch átiratából – ez nem történt meg. Az amerikai Best Buy pedig tavaly áprilisban listázta ki a trilógiát, igaz, csak az alkalmazottak számára hozzéférhető adatbázisukban. Úgyhogy vannak jelek arra, hogy a Nintendo Switch ismét egy olyan címmel bővül, ami korábban a Nintendo nem valami sikeres Wii U-ján is elérhető volt.

A Metroid Prime első két része eredetileg a GameCube-on jelent meg (a harmadik pedig Wii-n), de később a Wii is kapott egy kollekciót egy kisebb remaster keretein belül (a GameCube-os eredetik Wiimote-ra szabott kezelést kaptak), majd ebből egy digitális újrakiadás is napvilágot látott a Wii U-n. Nagy eséllyel ezt hozzák tovább a Switch-re, de persze mivel nem hivatalos az információ, mi is csak találgatni tudunk ebben a pillanatban.

Mivel mostanában állítólag nem lesz új Nintendo Direct (amit az E3 időszakára időzítettek volna) a koronavírus-világjárvány okozta fejlesztési határidők belsős halasztása miatt, esélyes, hogy itt is egy meglepetés bejelentés lesz ebből, ahogy a Paper Mario: The Origami Kinget is teljesen a semmiből jelentették be. Mivel június 19-e nincs messze (akkor jön a The Last of Us Part II is PlayStation 4-re), nemsokára meglátjuk, hogy igaz-e az Inet információja.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu