Serious Sam 4: egy perc Sammel [VIDEO]

A Croteam nemsokára ismét elhozza Serious Samet, igaz, nem mindenkinek jár a jóból.

A Devolver Digital tegnap esti E3-helyettesítő rendezvénye pontosan olyan tökkelütött és komolytalan volt, mint tavaly, de épp ezért kedveljük a kiadót. Ők nem akarnak az AAA cégekkel vetekedni, hanem inkább az indie címek felé nyitnak, és ez egészen kedvező játékokat eredményezett (2018-ban a The Messenger, 2019-ben pedig a My Friend Pedro is az ő kiadásukban jelent meg). Most ez a cég lesz a horvát Croteam játékának, a Serious Sam 4-nek a kiadója.

Májusban már elég röviden áttekintettük a Serious Sam 4-et, így idézzük saját magunkat: „Mental hordái elterjedtek a világon, így az emberiség ismét veszélyben van, a civilizáció pedig már csak nyomokban létező fogalom. Az utolsó ellenálló csapatot Sam „Serious” Stone vezeti, és hozzá illő módon nehéztüzérséggel bír a csoport. Ezúttal egy előzménysztorira számíthatunk, amiben a káosz az eddig látott (és a franchise-tól megszokott) szintekhez képest még magasabbra tör majd. A formulát valamelyest átszabták: most egy elképzelhetetlen mértékű horda fog farkasszemet nézni egy megállíthatatlannak nevezett fegyverarzenállal, aminek alkalmazása közben fontos lesz körbeoldalaznunk őket, és a lehetetlen helyzetekből is hátra kell ugranunk, hogy életben maradhassunk.

A földönkívüliek között több ismerős is lesz (Headless Kamikaze, Beheaded Rocketeer, Kleer, Scrapjack, Werebull, Khnum), viszont lesz pár új típus is ránk fog támadni (Processed, Belcher, Zealot). Fegyverek? Kétcsövű shotgun, mini gépágyú, láncfűrész-lövő, automata shotgun, ágyú, hőkövető rakétavető, halállézer. Ezek fejleszthetőek is lesznek, és akár négy fős online co-opban is játszhatunk majd. Az elsődleges küldetések mellett mellékküldetések is várnak ránk, így lesz kihívás is bőven. A légiórendszer miatt többezer földönkívülit is ki kell majd iktatni pályánként.”

A Serious Sam 4: Planet Badass (a Steamen sem használják az alcímet, mi sem értjük…) augusztusban fog megjelenni Steamen, illetve Google Stadián. Az ár 40 dollár, ami euróból átszámítva jó 15 ezer forint lesz. PlayStation 4? Xbox One? Idén biztosan nem lesz erre lehetőség konzolon. Addigra már esélyes, hogy inkább PlayStation 5, Xbox Series X átirat lesz ebből…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu