Gripper: kerekeken guruló RPG [VIDEO]

Az OctoBox Interactive nem lábakra teszi a kalandokat, hanem a járművünk kerekeire.

Nem vicc – a játék Steam-oldala is kiemeli, hogy a Gripper egy olyan akció-RPG, ami gurul, és ebben… a bossokból kitépjük a rokonaink éneklő szívét. Egy gépies világban az emberi szeretetről, megbocsátásról, és árulásról szóló történetre kell számítanunk. A játékban az androidok a „Burning Man”-t ünneplik. Ez szó szerint értelmezendő: embereket égetnek.

Ezért mindenkinek valamilyen fizikai sérülése van, és ez alól senki sem kivétel. Két karakterünk békésen él egy farmon, de persze valaki betoppan, leégeti az egészet, és közben a nővérünk eltűnik, és marad egy autónk egy horoggal. Meg kell tanulnunk gyilkolni, vagy lejár az idő, és így lejár az időnk is.

A főszereplő neve None (tehát… nincs neve?), és egy süket énekest keres, ugyanis a nővére ilyen foglalkozású. Az ellenfeleinket a kampóval kell széttépni, majd a saját fegyvereikkel kell kivégeznünk őket. Szét kell tépni a tizenegy bosst a szívükért, amivel elsajátíthatjuk az ő képességeiket (a la Mega Man?). Tizenegy rémálomszerű alagúton kell átjutnunk, és eközben a háttérzenét KillTheBarber, VEiiLA, Under This, Yamila, Mezzanine, és pqQp szolgáltatja.

Lesznek puzzle-k is, és a Garbace Collector (szemétgyűjtő) kódjainak feltörésével újra összerakhatjuk a világ történetét. A titkos, eldugott szobrok gyűjtésével pedig mindegyik karakter csontvázát és tragédiáját is megismerhetjük. A fejlesztők személyes történetéről van szó, és ezt egy játékká alakították, amiben „el kell engedni” a múltat, és azt remélik, hogy nekünk is segíteni fognak ezzel. 11 bizarr régió, mini-ritmusjátékok, és retro hangulat vár még ránk.

Először egy demó fog megjelenni, igaz, az is csak Steamen – a Gripper: Prologue-ot augusztus 6-ától keressük Gabe Newell digitális boltján. A teljes játék pedig valamikor 2021-ben fog – ezúttal találó módon – begurulni, de a PC mellett a PlayStation 4, az Xbox One, és a Nintendo Switch is megkapja majd a történetet. Kicsit bizarrul hangzik még az egész, de idővel talán megszokjuk…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu