PlayStation 5: arany bevonású példány a dúsgazdag aranyrajongóknak?

„24 karátos PlayStation 5” arany borítással az „igazi” next-gen élményért?

A Truly Exquisite nevű cég jelentette be, hogy egy igazi „luxus”, aranybevonású PlayStation 5-öt tervez a piacra dobni, az ezzel kapcsolatos igényfelmérést pedig már el is kezdték a cég munkatársai. Amellett, hogy 24 karátos arannyal lesz majd bevonva a PlayStation 5, ugyanilyen módon aranyozzák majd be a DualSense kontrollert, továbbá a hivatalos, vezeték nélküli headsetet is. Aki pedig arra vágyik, hogy 18 karátos „rózsa arany”, illetve platina változatban is megvegye majd ezt a „különleges next-gen élményt”, az szintén megteheti.

Bár azt talán mondanunk sem kell, hogy nem lesz két fillér egy ilyen konzol, cserébe viszont a cég igencsak limitált példányszámban akarja majd értékesíteni az „aranyos” konzolokat. A tervezett aranykonzolokról már láthatunk is néhány koncepcióképet lejjebb. Azt még egyelőre a Truly Exquisite sem közölte, mennyit kérnek majd ezekért az exkluzív cuccokért és mikortól tudják beszerezni az aranyozott cuccokért mániákusan rajongó „Goldfingerek”. Mivel a PS5 ára sem ismert egyelőre, így nem tudni, mennyire „aranyáron” adnák majd az aranyozott konzolokat.

Akár aranyozott vagy platina, akár „plebs” PS5-ről beszélünk, egyelőre még nem világos ugyanis, hogy a két konzolgyártó mennyit kér majd az új generációs masinákért és mikortól tudjuk őket megvásárolni. Bár sokan arról beszélnek, hogy a Sony a tervezettnél jelentősebb nyitókészlettel akar valamikor az év végén várható premiernek nekivágni, ugyanakkor a még nem is élesített előrendelői oldal kódjában talált információk szerint nagyon úgy néz ki, hogy ez mégsem így lesz. Ezek alapján azt rebesgetik, hogy külsős partnerek helyett ezúttal kezdetben szeretnék „házon belül” megoldani a gépek kiszórásának első hullámát, és hab a tortán, hogy egy háztartásba kezdetben csak egy gépet lehet majd előrendelni. A Microsofttal kapcsolatban még ilyen pletykák sincsenek. Az mindenesetre tény, hogy egyelőre óriási a bizonytalanság az árral kapcsolatban mind a két konzolnál, gyakran olvashatunk egymásnak ellentmondó, biztosnak tűnő pletykákat, melyeket érdemes fenntartásokkal kezelni.

A PlayStation 5 valamikor idén év vége felé kerül majd a boltok polcaira és gyanítjuk, ami pedig az exkluzív aranyozott, illetve platina verziókat illeti, azokra nagy eséllyel.

Végezetül mivel is tudnánk jobban zárni ezt a hírt, mint a leghíresebb James Bond film nótájával, a Goldfingerrel: a James Bond főgonosz, aki elsőnek venne ilyen PlayStation 5 arany bevonású konzolt…

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu