Cuphead: PS4-re is ellátogathat a klasszikus Disney-stílusú platformjáték?

A PlayStation Store listájában került ki véletlenül (?) a Studio MDHR hatalmas sikerű, stílusos, ám rendkívül nehéz platformjátéka, a Cuphead, PS4-es megjelenésre utalva.

Miután 2017 időzített exkluzívként jelent meg Xbox One-ra és PC-re, majd tavaly Nintendo Switch-en is tiszteletét tette, most nagyon úgy tűnik, hogy végre-valahára PS4-en is láthatjuk majd. A 3Djuegos írt arról, hogy ma reggel listázta ki a PlayStation Store – valószínűleg véletlenül szivárogtatva, ugyanis nem sokkal utána leszedték a Store-ról, ám sem az Internet nem felejt, sem a Wario64 felhasználó sem, aki Twitteren meg is osztotta a felfedezését.

Konkrétan a PlayStation Store hírszekciójában vette észre a listázást egy olyan doboz formájában, amely a jól ismert Cuphead logót tartalmazta. Miután rájöttek a bakira, a Sony munkatársai gyorsan leszedték onnan, azonban annyira bénán, hogy egy jó ideig ott maradt az üres helye. Hogy ez azt jelenti-e, hogy nem is lesz Cuphead PS4-re és csak egy orbitális baki miatt került ki, vagy csak azért szedték le, mert még semmilyen bejelentés sem előzte meg a listázást, persze, még nem tudni, szóval csak reménykedhetünk benne, hogy az utóbbiról van szó.

Ilyenkor persze az egyszeri újságíró utánanéz, hogy vannak-e egyéb, a Cuphead megjelenésére utaló jelek… Nos, nem sokkal ezelőtt a mindig rendkívül jól értesült gamer sztárújságíró, Geoff Keighley azt tweetelte a saját fiókján, hogy ma délután lesz egy „nagyon különleges bejelentés az egy kedvenc indie stúdiónktól.” Miután a szivárogtatás megtörtént, Wario64 azt tippelte, hogy ez nem más lenne, mint a Cuphead PS4-re, amelyre Keighley egy igenlő giffel is válaszolt. Mivel ezt a hírt valószínűleg valamilyen embargo is kötheti, Keighley rájöhetett, hogy ő maga mekkora bakit követett el és törölte a saját kommentárját is.

Az igazság tehát az, hogy minden arra utal, hogy rövidesen PS4-en is Cupheadezhetünk, már csak a hivatalos bejelentés hiányzik. Persze, amíg az nem érkezik meg, addig a Stido MDHR játékának PS4-es eljövetelét erős fenntartásokkal kell kezelnünk. Maga a hivatalos bejelentés egyébként a magyar idő szerint 17:00-kor megrendezésre kerülő online Summer Game Fest keretében várható. Addig is olvassátok el V Cuphead tesztjét, amelyből megtudhatjátok, mitől is annyira korszakalkotó ez a játék.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu