Nem Jamie Lee Curtis lesz a Halloween Kills főszereplője

MOZI HÍREK – A Jamie Lee Curtis által alakított Laurie Strode, az első Halloween-film női főhőse, a sorozat rendszeresen visszatérő karaktere, illetve az előző reboot/folytatás központi karaktere a folytatásban már nem a főszereplő lesz – írja a Movieweb  a rendező, David Gordon Green nyilatkozata alapján.

A 2018-as Halloween „reboot” elég sajátos volt, ugyanis miközben az eredeti Halloween film negyven évvel később játszódó folytatása volt, ugyanakkor teljesen figyelmen hagyta az összes többi, előző folytatást, amelyekben egyébként Jamie Lee Curtis szintén gyakran szerepelt – csakúgy, mint ahogy ennek a modern verziónak is ő volt a főszereplője. Ugyanakkor a slasher és horror thriller műfajokat vegyítő folytatásnak már nem lesz a főszereplője, hanem egyfajta „tanácsadó” szerepet vállal majd benne a rendező, David Gordon Green szerint.

„Ő egyfajta „hang”, amely tanácsokat ad, illetve a széthúzó közösséget egyfajta összetartásra is buzdítja.”

A kicsit „rejtélyes” kommentárból nem nagyon derül ki, hogy ez konkrétan mit fog jelenteni, de az biztos, hogy a folytatásban az egész haddonfieldi közösség Michael Myers-re fog vadászni. David Gordon Green ugyanakkor ezzel megerősítette, hogy Laurie immár nem lesz főszereplő, hanem csak egy fontos karakterként találkozunk vele a filmben. Ez egyébként abból a szempontból is fontos változás, hogy eddig amelyik Halloweeb filmben Jaime Lee Curtis szerepelt Laurie-ként, ott mindig ő volt a főszereplő, aki felvette a harcot Myers-szel. Az ő beteges és őrült „kapcsolata” a sorozatgyilkossal állandó, központi része volt az egész franchise-nak.

És hogy ki lesz a tényleges főszereplő? A jelenlegi információk alapján Laurie helyett az unokája, Allyson (Andi Matichak) veszi majd fel a kesztyűt és vezeti Haddonfieldet a Myers elleni hajtóvadászatban. A rendező ezt a következő szavakkal kommentálta:

„Allyson az előző filmben egy nagyon kedves, „girl-next-door” típusú karakter volt. Aztán a film végére ő volt kénytelen irányítani és a csoport legdinamikusabb, legvérszomjasabb tagjává vált. Az anyja, Karen nem tudott ilyen karakterré válni, mert neki az anyjával kellett foglalkoznia.”

A Halloween Kills-ben tehát Laurie „átadja a fáklyát” Allysonnak, aki Michael igazi ellenségévé válik, miközben egyfajta „Yoda/Obi-Wan” módjára a belső hangja lesz a lánynak, Michael viselkedése és motivációi terén „tanácsokat” osztogatva, hogy a szörnyet végre elintézzék.

A Halloween Kills 2021 október 15-én várható a mozikban és a rendező nyilatkozatain túl egyelőre egyéb információt nem tudni a slasher horrorfilm franchise legújabb részéről.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu