PlayStation 5: nem valósul meg Jim Ryan elvárása?

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójának gondolata nem biztos, hogy egyáltalán megvalósulhat.

Még május végén írtunk egy interjúról, amit ő akkor a Gamesindustry-nak adott, és itt elárulta „azt, hogy a PlayStation 5 az év végén, a karácsonyi rohamban biztosan meg fog jelenni, mégpedig világszerte – azaz most nem lesz az, mint a PlayStation 4 esetében. Ott ugyanis a japánoknak 2014-ig várni kellett a PS4 rajtjára, míg Észak-Amerika és Európa már 2013 novemberétől megvehette a Sony most is töretlenül fogyó masináját. (Ez még egy kétélű kard lehet.)” Ezt most nagy eséllyel meg is lehetne cáfolni.

Most nem a koronavírus-világjárvány miatt mondjuk ezt (erről pár napja írtuk, hogy logisztikai kihívást fog támasztani a Sony-nak és a Microsoftnak is; utóbbi lépéselőnnyel kezdhet novemberben, és megelőzheti az Xbox Series X a PlayStation 5-öt a boltokban), hanem a Call of Duty: Black Ops Cold War trailerének végén látható szöveg miatt.

Az első sor a PlayStation 4-es (továbbá Xbox One-os, illetve a Battle.net-en keresztül történő PC-s) megjelenésre vonatkozik, november 13-ára, péntekre. De az alatta levő két sor gyanús – az Egyesült Államoknak és Kanadának az ünnepi, karácsonyi időszakot tüntette fel az Activision Blizzard, míg a világ többi részén a kiírt szöveg szerint 2020 végén fog PlayStation 5-re megjelenni az idei Call of Duty.

Ebből pedig nekünk az jön át, hogy a tengerentúl valamikor novemberben fog (a hálaadás/fekete péntek = Black Friday előtt!) eljutni a boltokba a Sony új konzolja, ami akkor vagy november 13-át takar (pénteki napon jött ki az Xbox One és a PlayStation 4 is 2013 novemberében…), vagy november 20-át, És akkor mi, európaiak pedig nagy eséllyel csak decemberben fogjuk megkapni a PlayStation 5-öt, illetve így a japánoknak is valószínűleg ennyit kell pluszban várni, ami azért jobb a PlayStation 4-es halasztáshoz képest. (Az eBay-es skalpolók ezen megint mennyit fognak keresni?)

Ez persze még nem hivatalos, de nem biztos, hogy messze járunk a valóságtól…

Forrás: WCCFTech

Please support our page theGeek.games on Patreon, so we can continue to write you the latest gaming, movie and tech news and reviews as an independent magazine.
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu