Prince of Persia: The Sands of Time remake: a Ubisoft visszatekerte az idő homokját [VIDEO]

A perzsa herceg egyik legemlékezetesebb kalandja: a Prince of Persia: The Sands of Time remake-je már korábban is kiszivárgott, tegnap este viszont végre be is mutatták a ráncfelvarrást sok-sok animáció, trailer és interjúk keretében.

A Prince of Persia: The Sands of Time egyik legkedvesebb játékom, 2003-ban az akkori első generációs Xboxomon és PC-n is végig vittem, imádtam minden pillanatát. Igazából a játék grafikája a mesés, keleties színvilágnak és a különleges grafikának köszönhetően ma is teljesen elfogadható – különösen PC-n, 4K-s felbontásra állítva a grafikát.

Persze, azért még így is kellemes érzés viszont látni a perzsa herceget a 2003-as program ráncfelvarrott változatában. A játékot két indiai fejlesztőcsapat: a Ubisoft Mumbai és a Ubisoft Pune csapata fejleszti, az Assassin’s Creed Anvil grafikus motorjával nagyjából a nulláról. A grafika egyelőre nem hozzá az Assassin’s Creed széria minőségét (ezért Youtube-on a trailer alatt sok kritika is érte a fejlesztőket), de szerencsére a jövő év elejéig van még idő dolgozni rajta – Prince of Persia: The Sands of Time Remake ugyanis 2021. január 21-én lát majd napvilágot.

A fejlesztők egyébként az interjúban elárulták, hogy mindent megtettek azért, hogy a fejlesztés során az eredeti játék szellemiségét megőrizzék, (Indiában egyébként a Prince of Persia-sorozat hatalmas siker volt), olyannyira, hogy még a herceg eredeti szinkronhangját, Yuri Lowenthalt is felkérték a projekthez. A közel ötvenéves szinkronszínész hangja mit sem változott, továbbá mozgása is kellően dinamikus, amelyre szükség is volt, ugyanis a mozgások megalkotásához pedig motion capture eljárást alkalmaztak. Az irányítást és a kameramozgásokat természetesen modernizálták, viszont a régi motoros gamereknek választható lesz az eredeti gombkiosztás is akár.

Ha már az old school arcoknál tartunk, akkor érdemes megjegyezni, hogy bónuszként pedig kinyithatjuk majd az 1992-es Prince of Persia Mac verzióját, amit utána a menüből indítva bármikor végigjátszhatunk, az előrendelők pedig megkapják a Back to the Origins Set bónuszt, amelyben a herceg eredeti játékban külseje skinje és fegyverei mellett még egy úgynevezett Classic Filter opció is található, amelynek segítségével bármikor átkapcsolhatunk majd a 2003-as játék látványvilágára – ami már csak összehasonlításképpen is fun lehet.

A Prince of Persia: The Sands of Time tehát 2021. január 21-én kerül majd boltokba PC-re, PS4-re, és Xbox One-ra – Nintendo Switch verzió sajnos nem lesz (ahogy korábban is írtuk) pedig a grafikát elnézve ennek nem kellene, hogy akadálya legyen.

Az eredeti Prince of Persia: The Sands of Time retrocikket itt olvashatjátok el.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu