Néhány nap múlva újabb PlayStation 5-közvetítés! [VIDEO]

Állítólag még a Final Fantasy XVI-ot is bejelentheti itt a Sony és s Square Enix.

A Sony a PlayStation Blogon jelentette be, hogy szeptember 16-án, magyar idő szerint este tíz órakor egy 40 perces műsort láthatunk, amiben a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, illetve a fejlesztői partnerek játékait láthatjuk. A műsort a PlayStation weboldalán, a YouTube-on, illetve a Twitch-en is nyomon lehet majd követni.

Lehetséges, hogy az egyik játék, amit a Sony/Square Enix duó meglepetésnek kezel, a Final Fantasy XVI lesz. Erről ugye párszor már beszámoltunk, és a júniusban bejelentett Project Athiát tekintjük épp az új „végső fantáziának”. Ez elvileg épp júniusban lett volna terítéken a The Future of Gaming nevű PlayStation 5-közvetítésben, de helyette kaptunk más bejelentéseket (Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ratchet and Clank: Rift Apart). Aztán írtunk korábban egy @FF16_JP Twitter-handle-ről, amit szinte biztos, hogy a Square Enix regisztrált talán pont a bejelentésre hangolódva.

Az egész ott kezd izgalmassá válni, hogy Shinji Hashimoto is retweetelte a PlayStation 5-ös közvetítés hírét. Ő gyakran RT-zi a Square Enix-nél általa felügyelt projektekhez köthető bejelentéseket. És ő nem egy alacsonyabb beosztású fejlesztő a japán kiadónál: ő volt a Final Fantasy XV producere, de például a Final Fantasy XII: The Zodiac Age (a PS2-es játék PlayStation 4-es felújítása) vagy a Final Fantasy VII Remake Part 1 esetében is ő volt a felelős producer, úgyhogy valamire készül a Square Enix, és Hashimoto munkásságát látva ez nagy eséllyel egy új Final Fantasy lesz.

A GameInformer korábbi szerkesztője, Imran Khan szerint ez a műsor lesz a legjobb alkalom a Final Fantasy XVI bejelentésére, és állítólag a nagy sikernek örvendő Final Fantasy XIV: A Realm Reborn csapata dolgozik az új részen. A weboldalukon álláshirdetéseik közepette egy új artwork képet is publikáltak, és ott azt írták, hogy a projekt kezdetleges fejlesztése kész, a fejlesztői környezetet előkészítették, és most a nagyobb méretű fejlesztési munkálatoknál tartanak, és ehhez keresnek olyan embereket, akik „szórakozást, szórakozást, és meglepetéseket” adnak a világnak.

Néhány nap múlva meglátjuk…

Forrás: Gematsu, TwistedVoxel

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu