Meglepetés: jön a Final Fantasy XVI – de van egy rossz hírünk is! [VIDEO]

Rendkívül látványos trailerrel mutatkozott be a legendás JRPG-sorozat következő része: a Final Fantasy XVI!

Számítottunk rá, hogy találkozunk húzós bejelentésekkel a tegnap esti PS5 eseményen, de arra nem, hogy rögtön ekkora durranással az indul. Pedig pontosan ez történt: a Square Enix ugyanis már az induláskor, másodiknak bedobta a legendás Final Fantasy-sorozat legújabb epizódját, amely igencsak erős látványorgiával hergelte a műfaj és a szép videojátékos grafika rajongóit egyaránt.

A trailer alapján egy igazán epikus, szövevényes történetre és a megszokottnál egy néhány fokkal akció-orientáltabb harcrendszerre, továbbá sok-sok drámai intermezzóra is számíthatunk. Részletek egyelőre nem ismertek, ezekkel majd várhatóan később szolgál a Square Enix. A rajongókat azért nagy eséllyel már ez a mostani trailer is felcsigázhatta.

És hogy mi a rossz hír? A trailer végén az olvashattuk, hogy nem csak PS5-re, hanem PC-re is megjelenik a Final Fantasy XVI, így a PC-s JRPG-rajongók már szinte extázisba kerülhettek. Sajnos, ez a trailer végi kép alján olvasható, rövidke kis „Also available on PC” bejegyzés utólag kiderült, hogy csak egy orbitális baki volt a Sony részéről, ugyanis a kiadó utólag egy tömör közleményben jelezte, hogy a játék a látottakkal ellentétben PC-re nem fog napvilágot látni. Hogy akkor még is miért kellett ilyen szerencsétlen módon hergelni a PC-seket? Erre a következő, rendkívül elmés választ adták:

„Jelenleg nem szolgálhatunk információkkal azzal kapcsolatban, hogy a PS5-ön kívül bármilyen más platformra megjelenik-e a játék.”

A Final Fantasy XVI-nak egyébként még PS5-ös megjelenési dátuma sincs, szóval csak reménykedhetünk, hogy ebből nem lesz olyan „fejlesztői pokol” („development hell”), mint ami annak idején a Final Fantasy XV-öt jellemezte.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu