Watch Dogs: Legion: nem lenyűgöző a next-gen teljesítmény

A Ubisoft a ray tracing (sugárkövetés) érdekében feláldozott egyet s mást.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X erős konzolnak állították be, és az Xbox Series S-t sem gyengének prezentálták. Az utóbbi esetében viszont már több játék esetében is azt hallottuk, hogy azok a legolcsóbb next-gen konzolon (300 euró – hazánkban a 360-as euró és a haszonkulcs mellett ez 115 ezer forint körül lesz) a maximum 1440p felbontás helyett mindössze 1080p-n fognak futni. És most a Ubisoft az erősebb masinákon is valamelyest csalódást keltő adatokat közölt.

Lathieeshe Thillainathan, a Ubisoft élő producere (mármint az élő szolgáltatásokért felelős, gondoljuk mi…) egy Reddites kérdezz-felelekben (Ask Me Anything – AMA) azt írta, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X is 4K felbontáson futtatja majd a harmadik Watch Dogsot. Eddig jó. A frame rate viszont csak 30 FPS lesz. Miért? A ray tracing miatt (is, gondoljuk mi). És ebből még azt sem tudjuk kisilabizálni, hogy natív 4K lesz, vagy felskálázás.

És az Xbox Series S? Arról nem esett szó, de akkor joggal tippelhetünk 1080p-t, 30 FPS-t, és talán emellett lesz ray tracing is. PC-n sem lesz jobb a helyzet: akinek nincsen NVidia GeForce RTX 3080 GPU-ja (tehát akinek nincsen sok pénze), az nem fog ultra grafikai beállítások mellett ray tracinggel játszani. Gépigényes lesz, részben a Denuvo DRM miatt (mert a Ubisoft egyike azoknak, akik erőltetik és soha nem távolítják el a játékaikból).

A Watch Dogs: Legion október 29-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve PC-re (ezen belül is Epic Game Store-ra és Ubisoft Store-ra). A next-gen verziók nyitócímként jönnek (Xbox Series S / Xbox Series X: november 10-e, PlayStation 5 Standard Edition / PlayStation 5 Digital Edition: hazánkban november 19-e), és a kurrens-gen verziót megvásárlóknak ingyenesen lehetősége lesz a next-gen kiadásra frissíteni.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu