Hatalmas bevásárlás az Embracer Grouptól: 11 stúdiót karoltak fel

13 cég, ebből 11 játékfejlesztő stúdió – ez a korábban THQ Nordic AB néven futó Embracer Group felvásárló körútjának legújabb zsákmánya. Magyar érintettség is van!

A THQ Nordic, a Koch Media Group vagy a Deep Silver anyacégeként kezelendő Embracer Group egyesével publikált közleményeket a felvásárlásról, de jobb lenne összefoglalni az egészet. A 34BigThings a Redout franchise-ért felelős – az olaszországi Torinóban található 28 fős csapat a Saber Interactive alá tartozik (mert igen, őket is felkarolta szó szerint az Embracer – ha már ez a nevük…). A felvásárlással több platformra készíthetik játékaikat. A Thinking Ape Entertainment (Kingdoms at War, Casino CX) a kanadai Vancouverben egy mobilos csapat, ami így a DECA Games kiadói ágazat része lett, ahogy a szintén ugyanitt levő, 86 emberből álló IUGO Mobile Entertainment (PvPets: Tank Battle Royale, The Walking Dead: Road to Survival) is.

A 22 fős, stockholmi Coffee Stain North 2013-ban jött lére, és 2017 óta a Coffee Stain Studiossal együttműködk a Goat Simulatoron. A saját játékuk A Story About My Uncle néven jelent meg, és a Coffee Stain Studios alá jutott a felvásárlással. Ők most valamin dolgoznak, és ez 2021-ben fog megjelenni. A több mint 260 főt alkalmazó lengyel Flying Wild Hog egy nagy fogás: a Shadow Warrior-sorozatot fejlesztő csapat a Koch Media Group alá lett berakva (függetlenként), és ők négy projekten dolgoznak külsős kiadóknak. A belgrádi és újvidéki stúdiókkal rendelkező Mad Head Games (Mystery Case Files, Dark Parables) a maga 130 alkalmazottjával függetlenként a Saber Interactive ágazat része lett, és a három alapító továbbra is vezető beosztásban marad. A 75 dolgozóval rendelkező Nimble Giant Entertainment (ami a Quantum League-en dolgozik) is a Saber része már, és folytatja az eddigi PC-s, konzolos együttműködéseit.

A 38 személyt foglalkoztató Purple Lamp Studios (SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated) a THQ Nordic ágazat részévé vált. Kizárólag nekik/az engedélyükkel fejlesztenek, és főleg licencelt projektek készülnek itt. A Silent Games (Tyne, Anglia, 30 fő) egy eredeti univerzum sorozatán dolgozik, és az első rész megjelenése 2023-ban lesz esedékes. Az Amplifier Game Invest ágazathoz tartozik a felvásárlás óta. A Snapshot Games (Phoenix Point; 65 fő, Egyesült Államok, Bulgária) a Saber Interactive-hoz csatlakozott, és a függetlennek megmaradó stúdió „prémium” játékokat fog fejleszteni.  A Zen Studios (Operencia: The Stolen Sun, Pinball FX-sorozat) pedig Budapesten található – ők is a Saber Interactive-hoz csatlakoztak, és függetlenként ők is a „prémium” fejlesztést folytatják!

Végül a két, nem játékfejlesztő felvásárlás: a kolozsvári Quantic Lab szoftveres minőségellenőrző és szoftveroutsourcingoló cég lesz közvetlenül az Embracer Group alatt, a Sandbox Strategies pedig a PR-ral és az influenszerekkel való kapcsolattartásra szakosodott, videojátékos/szórakoztató műfajban jártas ügynökség az Embracer szerint innovatív videojátékos tartalmas együttműködéseket eredményezhet.

Korábban is mondtuk már, hogy a THQ Nordic AB/Embracer Group növekedését érdemes figyelni, és bizony ők nem állnak le: főleg a Flying Wild Hog és a hazai érintettség miatt a Zen Studios felvásárlása nagy hír. Lássuk, hogy mit hoznak össze a csapatok az Embracer alatt.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu