Teruyuki Toriyama is távozik a Sony Interactive Entertainment Japan Studio-ból

A Demon’s Souls remake, a Bloodborne, vagy például a Soul Sacrifice producere is maga mögött hagyja a Sony Interactive Entertainment japán csapatát.

Teruyuki Toriyama a Twitteren közölte mindenkivel, hogy távozóban van: a saját bevallása szerint már csak egy hete van hátra a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Japan Studio-nál, mert december végével távozik a stúdiótól. Megköszönte mindenkinek, aki eddig támogatta a gyakran csak Japan Studioként rövidített csapatot, és hozzátette, hogy továbbra is folytatja az eddigi kihívását: új videojátékos IP-ket fog készíteni, de ezt már az új cégénél fogja tenni, majd arra kért mindenkit, hogy ott is támogassák a munkásságát.

Ezzel pedig egy újabb nevet írhatunk fel a távozók listájára. Korábban három másik illető lelépéséről beszámoltunk, ugyansi Keiichiro Toyama (a Silent Hill első részének rendezője, például…), Kazunobu Sato, illetve Junya Okura is kilépett a Sony Interactive Entertainment Japan Studio ajtaján, de róluk említettük, hogy már egy új, saját, független stúdiónál dolgoznak a következő játékukon… de a Bokeh Game Studio-ról ma még szó lesz, ugyanis erről a projektről valamivel többet is megtudtunk.

Ezek a távozások pedig valamelyest olyan érzést keltenek, mintha a PlayStation egyre inkább a nyugati irányba tartana. Már a PlayStation 5 dizájnja is idegennek hat az előző négy „játékállomással” (és azok kisebb/átszabott kiadásaival is) összevetve, és a PS5 japán kezelőfelületén véget vetettek a két és fél évtizedes tradíciónak – már ott is az X gomb okézza le a dolgokat, míg a körrel visszavonhatjuk azt, és az ázsiai szigetországban ez eddig fordítva volt. Hozzátehetjük még azt is, hogy a Sony Interactive Entertainment főhadiszállása is az Egyesült Államokban van, továbbá a cég vezetője sem japán (Jim Ryan – az egyik elődje, Andrew House viszont majdhogynem anyanyelvi szinten ismeri a nyelvet).

Ettől függetlenül sok szerencsét kívánunk Toriyamának – remélhetőleg hamarosan hallani fogunk felőle is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu