Microsoft: ismét pletykák keringenek a Techland felvásárlásáról

A Dying Light 2-t fejlesztő lengyel cég erre hamarosan biztosan közölni fogja, hogy nem igaz az egész.

Ez ilyen huza-vona akar lenni a redmondi cég és a Techland körül. Tavaly már hallottunk egy olyan pletykát, hogy a Microsoft velük bővítené az Xbox Game Studiost, amire a lengyel csapat határozottan elutasító nyilatkozattal reagált, kifejezve, hogy ők függetlenek maradnak, és senkivel sem tárgyalnak egy lehetséges felvásárlásról. Erre kezdődik elejéről az egész ciklus.

A Microsoftnak van pénze terjeszkedni (a bizonyos Windows és Office termékek révén ugyanis nem kevés bevétele van a cégnek, ami közben a streamelésre is lassan épít az Azure szerverekkel…), és tavaly már hallottuk is, hogy 7 milliárd dollárért (kb. 2100 milliárd forintért) felvásárolták a Zenimaxot, ami alá a Bethesda tartozik az összes stúdióval és IP-vel. Most pedig Jeremy Penter (ACG) a Defining Duke podcast egyik részében olyat említett, hogy 2021-re a Microsoft egy nagy exkluzív címet szeretne azzal, hogy felvásárolja a játék fejlesztőjét/kiadóját.

Erre Nick Baker (Shpeshal Ed) a Twitteren azt írta, hogy utánajárt ACG mondanivalójának, és körbekérdezett – erősen biztos abban, hogy a Techlandről, illetve a Dying Light 2-ről beszélt. Jó, egyiküket sem ismerik errefelé nagyobb körben, de Baker esetében néha eléggé erős előrejelzések jöttek be. Bár nem mindig állított igazat, a Perfect Dark feltámasztásáról, illetve a Gearbox Embracer Group általi felvásárlásáról nem mondott badarságot, és emiatt lehet valami abban, hogy a Techland tényleg az Xbox zászlaja alatt végezheti.

A Techland pedig nem is olyan rég azt mondta, hogy a Dying Light 2-ről izgalmas híreket fog közölni. Kiszivárgott állítólag a gyűjtői kiadás is. Persze az utóbbi nem volt hivatalos. A játék PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, de nem tudjuk, hogy mikor is fog megjelenni.

De ha meg is történik a felvásárlás, csak nem dobja kukába a Techland a PlayStation verziót… verziókat. (Nem kizárt, hogy a PlayStation 4/Xbox One verziókkal bajok vannak.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu