The Riftbreaker: sci-fi hack’n’slash túléléssel [VIDEO]

Az EXOR Studios és a Maximum Games cross-gen játékot csinál, de fordított sorrendben…

A The Riftbreaker egy túlélésre kihegyezett játék lesz akció-RPG elemekkel. Ashley S. Nowak kapitány bőrébe bújva egy távoli bolygóra küldenek minket, hogy itt egy bázist létesítsünk, mert ebből kiindulva nekiülhet az emberiség a jó öreg kolonizációnak. Persze azért vissza is kell előtte jutni a Földre, mert nem biztos, hogy célszerű lenne ott maradni ugyebár…

A Földdel egy kétirányú utat kell létesítenünk. Ez egy olyan összetett feladat lesz, amihez sok energiára lesz szükségünk. Nem lesz ehhez elég több tonna acél vagy pár napelem. Több bányaláncot, finomítót, erőművet és kutatóintézetet kell létrehoznunk, hogy esélyünk legyen ennek megvalósítására. A Galatea 37 egy ismeretlen bolygó a Tejút Sycorax-övében. Az eddigi tapogatózások során arra jutott az emberiség, hogy a bolygó alkalmas a kolonizációra, mert tele van ásványokkal és anyagokkal, amiket bolygószerte felfedezhetünk. Csakhogy a több biómában ismeretlen terepen járunk, amihez még hozzá fog járulni a kegyetlen időjárás is. Ezért kell kisebb menedékhelyeket teremteni az erőforrásokban gazdag helyeken, hogy a rift (a hasadás) technológiájával mozgathassuk az erőforrásokat.

Csakhogy az ipari létesítmények felépítése során felborítjuk a természet rendjét, és a bolygó emiatt veszélyesnek jelöl meg miket, így védekeznünk is kell (falak, erőterek, védelmi tornyok) a hatalmas szörnyek ellen, amik napról-napra erősebbek lesznek. Többezer ellenfelünk lesz. Mr. Riggs, a karakterünk több erős fegyverrel és képességgel rendelkezhet, hogy életben maradjon (és persze a testreszabhatóság sem maradt el). A legyőzött szörnyekből értékes kutatási információkat nyerhetünk ki a ritka erőforrásokon kívül. Ezekből új technológiát, fegyvereket, épületeket és felszerelést teremthetünk. A felszínt pedig a szenzorjaink segítségével felmérhetjük, hogy ásatásba kezdhessünk.

A The Riftbreakerbe integrálták a legfontosabb streamelő szolgáltatásokat (pl. Twitch) is. A közönség így több döntésben is részt vehet, aminek köszönhetően újabb ellenfeleket vagy erőforrásokat küldhetünk a közvetítőnek, aki akár természeti veszélyeket (pl. tornádót…) is a nyakába kaphat. A játék az EXOR Studios saját engine-jén, a Schmetterling 2.0-s verzióján fut (korábban a Zombie Driver és az X-Morph: Defense használta). Gördülékeny játékmenetet, és a hardverünk kimaxolását ígér (korlátlan frame rate, szélesvásznú monitorok támogatása, testreszabható irányítás, stb.).

A The Riftbreaker először PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re jön ki ősszel, majd később PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik. Érdekes elképzelés…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu