Sniper Ghost Warrior Contracts 2: késni fog a PlayStation 5 port

A korábban City Interactive néven elhíresült CI Games nem halasztotta el a mesterlövészkedés többi verzióját, így csak a PlayStation 5 port esetében számolhatunk be egy halasztásról.

A CI Games „váratlan technikai hibák” miatt határozott úgy, hogy a Sniper Ghost Warrior Contracts 2-t elhalasztja PlayStation 5-ön. Sajnos fogalmunk sincs, hogy mennyi ideig tolták el a játékot a Sony új konzolján, ugyanis csak annyit írtak, hogy „2021-ben később” lesz esedékes itt a megjelenés, míg a PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, illetve PC (Steam) változatok számára az eddig kitűzött megjelenési dátum változatlan.

A PlayStation 5-ös halasztás miatt a CI Games úgy döntött, hogy a Sniper Ghost Warrior Contracts 2 első nagyobb DLC-jét (ebben egy új, nagyobb pálya lesz több új szerződéssel: nem véletlenül vagyunk mesterlövészek) mindegyik platformon ingyenessé fogja tenni, de erről is csak később fog a lengyel csapat további részleteket közölni. Az viszont már fix, hogy aki PlayStation 4-en megveszi a játékot, ingyenesen frissíthet a PlayStation 5-ös verzióra. Erről annyit árultak el, hogy natív 4K felbontás lesz (vajon tényleg?), a látványvilág és a textúrák javulni fognak, továbbá a töltési idők esetében is megfigyelhetünk egy kiadós csökkenést.

Tobias Heussner, a CI Games felelős producere a sajtóközleményben azt írta, hogy nem látták előre ezeket a technikai hibákat a PlayStation 5-ös verzióban. Biztosítani szeretné a játékosokat arról, hogy a „nagyon tapasztalt, professzionális és elkötelezett csapatuk” keményen dolgozik a platformtulajdonossal (Sony) és az engine készítőjével (Crytek, ugyanis a CryEngine-t használják), hogy a PlayStation 5-ös közösségnek is elhozhassák a csúcsminőségű mesterlövészkedést. Hozzátette, hogy a PlayStation 4 > PlayStation 5 frissítés ingyenessége kiterjed a lemezes példánnyal rendelkező játékosokra is (igaz, a PlayStation 5-ből így nem lesz elegendő a PS5 Digital Edition).

A Sniper Ghost Warrior Contracts 2 amúgy június negyedikén fog megjelenni Xbox Series X-re, Xbox Series S-re, PC-re (ezen belül is Steamre), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu