Miért mentette meg Darth Vader Chewbacca-t Boba Fett-től? Az új Star Wars képregényben kiderült…

MOZI HÍREK – Egy új Star Wars-képregény Vader szemszögéből magyarázza el, miért akadályozta meg, hogy a fejvadász Boba Fett megölje a wookie Chewbaccát.

 

Egy új Star Wars-képregény Vader szemszögéből magyarázza el, miért akadályozta meg, hogy a fejvadász Boba Fett megölje a wookie Chewbaccát.

Évtizedes találgatások és elméletek után egy Star Wars-képregény végre felfedte Darth Vader indoklását, amiért életben tartotta Chewbaccát A Birodalom visszavág híres jelenetében. A jelenetben Han Solo épp azon megy keresztül, hogy a Felhővárosban egy karbonitkamrában lefagyasztják.

A folyamat során Chewbacca tiltakozásul felüvölt, mire Boba Fett felemeli a fegyverét azzal a szándékkal, hogy megöli a síró wookie-t. Mielőtt azonban Boba Fett befejezhetné a munkát, Darth Vader felemeli a karját, hogy megakadályozza a fejvadászt Chewbacca megölésében. Logikusan logikus lett volna, hogy Boba Fett megöli a lázadó Wookie-t, de Darth Vader megakadályozta ezt, ami mindig is furcsa döntés volt a filmben. Szerencsére most már van némi válasz arra, hogy miért tette.

A Star Wars: Darth Vader #12 című képregényben ugyanezt a jelenetet részletezi Darth Vader szemszögéből. Ahogy Boba Fett felemeli a fegyvert, Vader megállítja, miközben azt gondolja magában: „Jó… Higgye csak tovább… Higgyétek el, hogy a barátaitok az erőnek vagy a szerencsének köszönhetően maradtak életben ilyen sokáig… és nem az én tervemnek köszönhetően.” Ezzel a mondattal Darth Vader elárulja, hogy nem szívjóságból vagy valami rejtett gyengeségből kímélte meg a wookie-t. Inkább sokkal baljósabb volt a szándéka, mivel azt akarta, hogy a lázadók azt higgyék, hogy a túlélésük az ő művük, nem pedig az övé. Azt akarta, hogy a lázadók alábecsüljék őt.

 

Taktikusan gonosz

 

Ez a jelenet már régóta viták és viták tárgya a Star Wars-rajongók körében. Könnyű volt elhinni, hogy Darth Vader jó szándékkal vagy a Sith-ek egyszerű becsületkódexével rendelkezett, de a tervei sokkal inkább stratégiai jellegűek voltak. Ehelyett Darth Vader azért akarta életben tartani Chewbaccát, mert azt akarta, hogy a lázadók kollektíven még jobban szenvedjenek. Azt akarta, hogy gyengék legyenek. A képregény megerősíti, hogy Darth Vader mindig is milyen mesteri stratéga volt, és hihetetlenül jó látni, hogy a képregénysorozat a klasszikus történeteknek ezt az oldalát is felfedezi.

A Star Wars-képregények a múltban is próbálkoztak már hasonló retkonokkal és magyarázatokkal, de a legtöbbjük erőltetettek, vagy egyszerűen csak butaságok. A képregénysorozatban – beleértve a Darth Vader-sorozatot is – sok olyan pillanat volt, amikor megpróbáltak megmagyarázni bizonyos jeleneteket vagy pillanatokat, további kontextus megadásával. Gyakran olyan érzés, mintha a képregény csak egy plothole-t próbálna elfedni egy nevetséges válasszal. Ez azonban határozottan úgy tűnik, hogy egy látszólag jelentéktelen jelenet sima magyarázata. Tökéletesen illeszkedik Vader karakteréhez és magához az eredeti filmhez, és mindig üdítő, ha a képregények hűek maradnak a forrásanyaghoz.

A legérdekesebb az egész jelenetben az, hogy valójában Darth Vader volt az, aki alábecsülte. Az volt a szándéka, hogy a lázadók azt higgyék, hogy saját akaratukból szöktek meg, ami arra készteti őket, hogy a jövőben alábecsüljék Darth Vadert. Azonban mivel életben tartotta Csubakkát, Darth Vader akaratlanul maga okozta a Birodalom bukását. Csubakka ezután bosszút állt, és végül segített megmenteni Han Solót Jabba the Hutt-tól – a wookie pedig ezután segített a második Halálcsillag elpusztításában. Darth Vader büszkesége és hiúsága minden lépésben segítette a lázadókat, és ez a képregény csak megerősíti ezt.

Forrás: Movieweb

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu