Újabb Stephen King Christine adaptáció a Blumhouse-tól, a Hannibal alkotója rendezésében

MOZI HÍREK – A Sony Pictures és a Blumhouse közösen új filmet készítsenek Stephen King korszakalkotó klasszikusából, a Christine-ből.

 

Stephen King Christine című regényét rebootolják. Az eredetileg King tollából származó regény, amelyet később John Carpenter adaptált filmre, a Christine egy egyszerű, de mégis hatásos horrortörténet egy elátkozott, saját akarattal rendelkező autóról. Közel négy évtizeddel az első film megjelenése után most egy új filmadaptáció készül a regényből a Sony Pictures és a Blumhouse közös fejlesztéseként.

Az új Christine rendezője Bryan Fuller lesz, és a hírek szerint az ő elképzelése az, hogy a remake a 80-as években játszódjon, és hű maradjon a forrásanyaghoz. A Blumhouse producere Jason Blum lesz Vincenzo Natali és Steven Hoban mellett. A Sony Pictures részéről Peter Kang fogja felügyelni a projektet. Egyelőre nem tudni, hogy King személyesen is részt vesz-e a munkálatokban, és további információkat sem árultak el a filmről.

Fullernek már van némi tapasztalata a horror műfajában. Jól ismert rendező, hiszen ő adaptálta A bárányok hallgatnak kannibáljának, Hannibal Lecter történetét a Hannibal című kis képernyős sorozathoz, Mads Mikkelsennel a címszerepben. Fuller más elismert sorozatokon is dolgozott, mint például a Dead Like Me, a Wonderfalls, a Pushing Daisies és az American Gods, valamint a Star Trek sorozat Voyager és Deep Space Nine. Nemrégiben a CBS All Access/Paramount+ számára a Star Trek: Discovery társalkotója volt.

Az 1983-ban készült Christine filmadaptációt Bill Phillips írta, és Stephen King azonos című regénye alapján készült. Arnie Cunningham (Keith Gordon), egy megfélemlített tinédzser életét követi, akinek élete örökre megváltozik, amikor birtokába kerül egy 1958-as Plymouth Fury, Christine. Az autó nem csak, hogy úgy tűnik, saját életet él, de különösen megszállottá válik Arnie iránt, és bármikro felpörög, hogy visszavágjon azoknak, akik bántják a tinédzsert.

Carpenter egyik legjobb filmje

 

A Christine-t széles körben John Carpenter egyik legjobb alkotásaként tartják számon, és sokáig az 1980-as évek egyik legnépszerűbb filmje volt. Emellett Stephen King könyvének egyik legelismertebb adaptációjaként is szolgál. Keith Gordon mellett a főszerepben John Stockwell, Alexandra Paul, Robert Prosky és Harry Dean Stanton is szerepel az új filmben. A filmben kisebb szerepekben feltűnt még Roberts Blossom és Kelly Preston.

Bár folytatásról sosem volt szó, King egyszer beszélt arról a 2001-es, Randy Lofficier-nek adott interjúban, hogy bár nem izgatja a Christine II. elkészítésének gondolata, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna egy homályos elképzelése.

„Istenem, nem akarom ezt még egyszer végigcsinálni!” – kiáltott King fel. „Egyszer már elég volt! Csak arra tudok gondolni, hogy ha az alkatrészeket újrahasznosítják, akkor a végén egy ilyen gyilkos konyhaeszköz lesz, vagy valami ilyesmi! Az elég kemény lenne!”

A Christine remake-ről egyelőre nem sok mindent árultak el, és a Sony Pictures és a Blumhouse még nem tűzte ki a megjelenési dátumot sem. Addig is minden bizonnyal számíthatunk arra, hogy ez a hír változatos véleményeket fog kiváltani a horrorrajongókból, mint minden alkalommal, amikor egy klasszikus film rebootját jelentik be. Szerencsére egy olyan tehetséggel, mint Fuller az élen, úgy tűnik, jó kezekben lesz a az újabb adaptáció.

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu