Megtudtuk végre, milyen Dead Space-játékon dolgoznak az EA Motive-nál!

Már egy ideje rebesgetik, hogy újabb Dead Space-játék, vagy remake közeleg és most végre Jeff Grubb újságíró megtudta, hogy miről is van szó!

 

Többek között a Nyolcadik utas: a Halál, vagy eredeti, angol címén az Alien és annak folytatásai ihlették a 2008-as Dead Space-t, az Electronic Arts kőkemény sci-fi horrorját, amely hatalmas sikert aratott és két folytatást is megélt. Sajnos, az imádott franchise-ra rájárt a rúd mostanában, hiszen az Electronic Arts feloszlatta a játék fejlesztőstúdióját: a Visceral Games-t, amely hatalmas felhördülést okozott a gamerek között. Mostanában viszont több olyan információ látott napvilágot, amelyek arra utalnak, hogy az imádott Dead Space feltámadhat és az EA Motive készíti majd a játékot. Ezekkel a pletykákkal és az is kiderülhetett, hogy milyen formában.

Most ismét Jeff Grubb írt arról a rajongóknak, hogy várható az „új” Dead Space, amelyen az EA Motive már egy ideje dolgozik, és ez valójában egy igazi, teljes remake lesz, mely Grubb szerint inkább reboot lehet, magyarán elkezdi előlről a sorozatot. A bennfentes újságíró persze gyorsan hozzáttette, hogy ez a 2008-as legelső rész alapján készült,  amely egyfajta kiindulási alap lesz és ennek a játékmechanizmusaira építenek a fejlesztők. Mégis, gyakorlatilag új, önálló lábakon álló cím játék lesz, amely rengeteg újdonsággal kecsegteti a gamereket. Jeff Grubb azt is hozzátette, hogy az információi alapján az EA Motive a Resident Evil 2 feldolgozását tekinti etalonnak.

Grubb persze ennyivel nem elégedett meg és megkereste az Electronic Artsot az ügyben, azonban egyelőre nem mondtak neki semmit. Szerinte az Electronic Arts a Star Wars Jedi: Fallen Order sikerét tekinti pozitív példán bátorodott fel és emiatt ad ismét esélyt a Dead Space játékoknak is. Magyarán, a Fallen Orderhez hasonlóan a Dead Space is (ismét) történetközpontú játék lesz, pedig régebben a lootboxokra és közösségi játékokra koncentráló Electronic Arts korábban hallani sem akart további single-player címekről, mivel a game-as-a-service típusú játékokban hittek, de a Respawn Star Warsának pozitív fogadtatása alapján gondolják, hogy érdemes az egyjátékos, sztoriorientált játékokkal számolniuk.

Az első Dead Space 2008-ban látott napvilágot PC-n, és az akkori konzolokon: Xbox 360-on és PS3-on. Az utolsó játék a franchise-ban, a Dead Space 3 pedig 2013-ban jelent meg ugyanezeken a platformokon, azonban ezt az akciócentrikusabb részt már nem fogadták olyan jó kritikák és a játékosok rajongása sem. Az „új” Dead Space-t egyébként valószínűleg a július 22-én várható EA Play Live nevű rendezvényen fogják részletesebben bemutatni.

A lenti videóban az eredeti Dead Space trailerét láthatjátok:

Forrás: Venturebeat

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu