Elon Musk szerint nem kellett volna kormány a Tesla Model Y-ra

TECH HÍREK – Elon Musk nem akarta, hogy a Tesla Model Y-nak kormánykereke legyen, ezért a mérnökök a háta mögött fejlesztették ki az autót egy új könyv szerint.

 

A vezérigazgató szerint azért nem kellett volna rá kormánykerék, mert a jármű végül önvezető lesz. A Tesla mérnökei azonban a háta mögött mégis kifejlesztettek egy kormánykereket.

A The Wall Street Journal riportere, Tim Higgins „Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century” című új könyve szerint Musk eredetileg azzal érvelt, hogy a tavaly megjelent Model Y-nak nincs szüksége kormánykerékre, mivel a járművet teljesen önvezetőnek szánták.

De a Tesla mérnökei, élükön Doug Field akkori mérnöki vezetővel, a háta mögött fejlesztették ki a modellt. Higgins szerint Field aggódott amiatt, hogy Musk a legapróbb részletekig beleszól a járműgyártásba és -tervezésbe, és Field el akarta kerülni, hogy beleszóljon.

A Tesla nem reagált azonnal az Insider megkeresésére. Elon Musk a Twitteren visszavágott a könyv más részei ellen.

Field 2018 közepén hagyta el a Teslát a vállalat felsőbb vezetői között jelentkező viszályok közepette. Musk állítólag nagyobb kontrollt akart a vállalat járműveinek gyártási folyamata felett, és ezért félrelökte Fieldet. Ez a zűrzavar kifejezetten a 2017-ben megjelent Model 3 köré összpontosult, amely gyártási problémákkal küzdött.

A Tesla már régóta törekszik arra, hogy járművei önvezető képességgel rendelkezzenek, és azt tervezi, hogy végül egy robotaxikból álló flottát bocsát ki. Musk 2019-ben egy úgynevezett Autonomy Dayen a befektetők számára egy kormánykerék nélküli Teslát mutatott be.

„Szerintem lesz egy átmeneti időszak, amikor az emberek átvehetik a robotaxit, de amint a szabályozók megelégednek azzal, hogy nincs kormánykerékünk, egyszerűen törölni fogjuk” – mondta akkor Elon Musk.

Musk még azt is mondta, hogy az ügyfelek elveszítik majd az érdeklődésüket a kormánykerék iránt.

„A kormánykerék eltüntetésének valószínűsége 100%-os” – mondta Musk 2019-ben. „A fogyasztók követelni fogják”.

A Tesla azóta előrelépett az önvezető szoftverében, de még mindig akadnak buktatók. Musk nemrég figyelmeztette a Tesla vezetőit, hogy a rendszer „a legrosszabbkor rosszat tehet”, és azt mondta nekik, hogy „legyenek paranoiásak”.

A vállalat 2020 márciusában kezdte el szállítani a Model Y modelljét, amikor a világjárvány elkezdte megrengetni a világot, ami problémákat okozott a vállalat kaliforniai Fremontban található gyáraiban. A Model Y-ból létezik egy 60 990 dolláros és egy 55 990 dolláros változat, a cég februárban visszavonta a jármű kedvezőbb árú változatát.

Musk áprilisban azt mondta, hogy a Model Y „nagy valószínűséggel” a világ legkelendőbb autója lesz 2022-ben.

Forrás: Business Insider

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu