Frostpunk 2: egy csaló már van, a fejlesztők szóltak neki

Frostpunk 2 egy játék, aminek még semmilyen technikai részlete nem ismert. Ennek értékesítésével bepróbálkozni nem éppen a legfényesebb húzás.

 

A Kinguin (vagy ennek G2Play szegmense, ugyanis a két cég tavaly egyesült) oldalán valaki értékesíteni próbálta a Frostpunk 2-t, holott annak sem megjelenési dátuma, sem korhatár-besorolása, de még ára sincs, és az 11 Bit Studios nyíltan kimondta a játék bejelentésekor, hogy erre azért még várni kellene. De nem, egy balfék illető bepróbálkozik az előrendeléssel, tehát ha fizetünk neki, a játék megjelenéséig csak ülni fog a pénzünkön! (47 kanadai dollár, ez kb. 12 ezer forintnak felel meg. Mos, és a vicc, kitaláltak valami kamu európai PEGI értékelést is!)

A fejlesztők ezt nem hagyták szó nélkül: a Twitteren felhívták a figyelmünket a csalóra. Még ők maguk sem tudják, hogy milyen árazást fog kapni a Frostpunk 2, és ennek még Steam-kulcsai sincsenek… de ennek ellenére (és itt a fejlesztőket fogjuk szó szerint idézni) „egy szar csaló” megpróbálta előrendelésként értékesíteni a játékot a Kinguinen (amit az 11 Bit Studios szintén csalónak nevezett; amúgy a Kinguin és a G2A is… mondjuk úgy, hogy szürkepiac a Steam-kódok számára, sokaknak inkább veszteséggel jár a fejlesztők oldaláról).

Az átverés több szintű: tegyük fel, hogy nem 47 kanadai dollár lesz a Frostpunk 2 ára (ez 40 amerikai dollárnak felel meg), hanem ennél több. Így valószínűleg, aki bedől a csalónak, utólag döbben majd rá, hogy hé, még fizetni kéne az előrendelésért, hogy megkapjuk a Steam-kódot (miközben a játék amúgy a GOG-on és az Epic Games Store-on is ott lesz), és a végeredmény nagy eséllyel több költekezés lesz, mint egy közvetlen „felmegyek a Steamre, megveszem a játékot, örülök” folyamat esetében…

A közleményében a stúdió még annyit mondott, hogy direkt volt nyers a szóhasználatában, mert valaki egy, még nem létező terméket kíván értékesíteni. A játékot belső tesztelés során elérik, de ebből kódokat nem generálnak, így nem lehet azokat beváltani, vagy magához a Frostpunk 2-höz így hozzáférni. Előrendelői kampány sincs, és a Kinguines ügy még sok bajt okozhat az 11 Bit Studiosnak főleg akkor, ha a játék valódi ára eltérő lesz a site-on feltüntetett (és mondjuk ki: kitalált) árazásához képest. A stúdió tudja, hogy valószínűleg figyelmen kívül hagyja a Kinguin őket, jogilag meg nehéz utánuk menni, hiszen a cég hong kong-i központú.

Egyesek miket ki nem találnak…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu