Új Mercedes-Benz koncepció: Vision AVTR, egy autó, amelyet az elméddel irányíthatsz!

TECH HÍREK – A jövő Mercedes-ét James Cameron Avatar-ja ihlette, és a gondolat vezérli.

 

A világhírű autógyártó úgy döntött, hogy a 2021-es Müncheni Autószalon alkalmából kiállítja a Mercedes-Benz Vision AVTR-t, egy látványos prototípust, amely a legmodernebb technológia mellett kötelezte el magát, és amely lehetővé teszi, hogy a vezető az autó számos funkcióját az elméjén keresztül irányítsa.

 

 

Ezekben a napokban állítják ki prototípusaikat a világ vezető járműgyártói a Müncheni Autószalonon. A rendezvény maga a jövőbe tekintés, amely a formatervezés fejlődésén és az új elektromos meghajtási rendszerek bevezetésén túl az ágazat legújabb technológiai vívmányait is bemutatja. Talán a legjobb példa erre az elképzelésre az új Mercedes.

Az orvostudomány már évek óta használja a BCI (Brain-Computer Interfaces) technológiát, hogy segítsen a testi fogyatékossággal élőknek függetlenebbé válni. Ez a kommunikációs rendszer figyeli az agyi aktivitást, és a felhasználó szándékainak megfelelő bizonyos jellemzőket lefordítja egy eszköz vezérlésére szolgáló parancsokká. A vezető és a jármű közötti szorosabb kapcsolat megteremtése érdekében a Mercedes ezt a technológiát alkalmazta legújabb koncepciómodelljénél.

 

mercedes_vision_AVTR_2

 

„A Mercedes-Benz mindig is úttörő volt az intelligens és innovatív megoldások terén, hogy ügyfeleinknek a legjobb termék- és szolgáltatási élményt nyújtsa. A BCI technológia a beszédtől és az érintéstől teljesen függetlenül működik. Ez forradalmi lehetőségeket nyit a járművel való intuitív interakcióra” – mondta Britta Seeger, a Daimler igazgatótanácsának tagja és a Mercedes-Benz értékesítési vezetője.

A vezető fejének tetejére erősített BCI-eszközzel különböző műveleteket lehet vezérelni, például a navigációs célállomás kiválasztását, a környezeti világítás színének megváltoztatását vagy a rádióállomás kiválasztását. A szeptember 12-ig tartó németországi kiállítás látogatói maguk is felfedezhetik ezt a forradalmi koncepcióautót a márka standján.

 

mercedes_vision_AVTR

 

A Mercedes-Benz Vision AVTR kifejlesztéséhez a német vállalatot az „Avatar„, James Cameron sci-fi-je ihlette, koncepciója pedig a Na’vi civilizáció és a természet közötti neurális kapcsolathoz hasonló. Ez a 100%-ban elektromos prototípus a Las Vegas-i CES 2020 (Consumer Electronics Show) kiállításon debütált, és a Mercedes-Benz jövőképét képviseli. A járművet több mint 470 lóerős villanymotor hajtja, 110 kWh-s akkumulátora pedig 700 km-es hatótávolságot biztosít gazdájának.

Forrás: Daimler

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu