Horizon VR-játékot (is) készít a Firesprite?

A Sony Interactive Entertainment legújabb felvásárlása nem kevés projektet hozhat magával.

 

A Firesprite több projekthez is keres embereket, és vannak olyan játékok is, amiken másokkal közösen fog a stúdió dolgozni. Egy narratív kalandjátékról, egy lövöldözős akciójátékról, illetve egy „blockbuster” akció-kalandjátékról is szó van, és az XboxEra podcast szerint egyikük egy olyan VR-játék lesz, ami a Horizon univerzumban fog játszódni. A pletykát az XboxEra társalapítója, Nick Baker indította el: ő belső forrásokból halllotta, hogy a stúdió a PlayStation VR 2-re készül valamivel.

Ez nem egy Horizon Zero Dawn VR vagy egy Horizon Forbidden West VR port lesz, és nem tudja még, hogy teljeskörű VR-játék lesz (ahogy a Half-Life: Alyx volt), vagy esetleg egy „élmény” (mint a Batman: Arkham VR volt). Persze benne lehet kételkedni, ugyansi bár igaza volt a Ghost of Tsushima Iki-szigetéről, azt egy önálló játékként nevezte meg, továbbá az InFamous esetében nem történt meg a bejelentés. Az is kérdéses, hogy a Sony Interactive Entertainment felvásárolta-e a Bluepoint Games-et, illetve lesz-e egy Legacy of Kain: Soul Reaver remaster.

Viszont a Firesprite tényleg több mint negyven állásajánlattal rendelkezik. Van, ami a Cloud Imperium Gamesszel való munkához vezetne a Star Citizen: Theaters of Waron, illetve „egy elismert klienssel a már létrehozott [nyílt világú] játékának az élő szolgáltatásos tervein” is dolgozhatna a sikeres jelentkező. Vannak új IP-k is, amik közé egy olyan AAA minőségű lövöldözős játék is tartozik, ami „egy egetrengető, következő generációs PvP projekt lesz játék, mint szolgáltatás (Games-as-a-Service, GaaS) fókusszal”. Ez multiplatform lesz, és még korai állapotban van.

Aztán van egy AAA „sötét, történetvezérelt narratív kalandjáték műfajt meghatározó célokkal”, amit egy másik, meg nem nevezett stúdióval közösen készít a Firesprite, aminek a célja nyíltan az, hogy „a hangulatot, a történetmesélést és a narratívát stabilan korszakalkotó territóriumra helyezze” a 3D-s karaktereivel, az elágazó narratívával, „az erőteljes történettel, ütős karakterfejlődéssel, és a meggyőző dialógussal”.

Herment Hulst, a PlayStation Studios vezetője a felvásárláskor azt mondta, hgy a Firesprite játékai „olyan élmények lesznek, amik eltérőek lesznek a PlayStation Studios csapataitól megszokottakhoz képest”, de itt azért még várni kell a részletekre.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu