A Microsoft Kinectje ismét visszatért a halálból

TECH HÍREK – A Microsoft halálra ítélt közösségi videojáték-kiegészítője: a Kinect újra feltámadt egy okostévé kellékeként.

 

Mint egy igazi kísértet, amely Halloween estéjén feltámad a sírból, a Microsoft Kinect kiegészítője visszatért ismét a halálból. A Comcast tulajdonában lévő európai fizetős TV-társaság, a Sky csütörtökön mutatta be az új Glass TV-jeivel párosítható kiegészítőt, amely gyanúsan hasonlít a Microsoft által évekkel ezelőtt piacra dobott és csúfosan megbukott Xbox-kamerákra, a Kinectre.

Az új, „szélessávú” tévékészülékét, a „Sky Glass”-t bejelentő londoni bemutató rendezvényen a Sky elárulta, hogy a Microsofttal együttműködve egy 4K kamerakiegészítőt fejlesztett ki, amely mozgásvezérlést, gesztustámogatást és közösségi megosztási funkciókat tartalmaz majd. Aki még emlékszik a balszerencsésen sikerült Kinectre – a Microsoft az alkalmazót felismerő, térbeli kamerájára, amellyel a nappaliban „zökkenőmentesen” tudott játszani, irányítani a tévét és alkalmazásokat futtatni, annak ez az új kütyü nagyon ismerős lesz.

„A Microsofttal együttműködve egy olyan fantasztikus funkciót is létrehozunk, amellyel akkor is együtt tévézhetünk, ha kilométerekre vagyunk egymástól” – mondta Fraser Stirling, a Sky termékigazgatója az eseményen. „Szinkronizálja a tévénket másokéval, integrált videót és a képernyőn megjelenő csevegést kínál, és a legnagyobb csatornák tartalmát választhatja ki – beleértve a Premier League mérkőzéseit, filmeket és az összes kedvenc szórakoztató műsorát.”

A Sky és a Microsoft által megálmodott közösségi játékélmény a hírek szerint kifejezetten az új kamera támogatására tervezett játékokat is tartalmazni fog, köztük a rendkívül népszerű Fruit Ninja-t és egy Paw Patrol névre keresztelt ajánlatot. Az olyan közösségi alkalmazások támogatása mellett, mint a Zoom, az új kamera a Microsoft régi álmát is megvalósítja majd, hogy lehetővé tegye a szimultán nézési élményt, ahol az emberek barátaikkal szinkronban játszhatnak vagy nézhetnek tévécsatornákat, és valós időben láthatják a reakcióikat.

„Válasszon ellenfelet, akár otthon, akár egy másik háztartásban, játsszon és mozogjon, miközben a gesztusvezérlő követi a mozdulatait” – mondta Stirling. „A családi játékok soha többé nem lesznek ugyanolyanok, mint régen.”

Miután a Microsoft 2010-ben eredetileg Xbox 360 tartozékként dobta piacra a Kinectet, hogy a tér- és gesztusérzékelőket beépítse a játékba, később megpróbálta az Xbox One-hoz is mellékelni, katasztrofális eredménnyel. De egyértelmű, hogy a Microsoft számára a mélységérzékelős, közösségi játékok álma sosem halt meg igazán – és ma a Sky ennek az álomnak adott egy második (harmadik?) esélyt az életre. Meglátjuk, mi lesz ebből…

Forrás: Gizmodo

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu