Hivatalos: jön a Dűne 2. része!

Hivatalosan is zöld utat kapott a Legendary-nél A Dűne 2, így Denis Villeneuve visszatérhet, hogy befejezze a történetet. Az ok egyszerű: az első rész elsöprő sikere.

 

A Dűne 2 produkciója hivatalosan is elindult a megvalósítás felé. A lenyűgöző nyitóhétvége után, amikor Denis Villeneuve Dűne című filmje a mozikban és az HBO Maxon is bemutatkozott, a Legendary hivatalos közösségi fiókja megerősítette, hogy lesz folytatás, amely a „Dűne: Második rész” néven fut jelenleg, melyhez egy nyitó (teaser) posztert is mellékeltek. Azt is bejelentették, hogy a folytatást 2023. október 20-ra tervezik, és a premiert valószínűleg csak a mozikban tartják majd meg (ha nem szól közbe a COVID – a szerk.).

 

 

Denis Villeneuve visszatér, miután az első Dűne rendezője, producere és társszerzője is volt egyben. A filmrendező egy nyilatkozatban így nyilatkozott a folytatásról szóló hírekről: „Most kaptam a hírt a Legendary-tól, hogy hivatalosan is továbbléphetünk a Dűnével. Egy álmom volt Frank Herbert klasszikusának adaptálása, és köszönettel tartozom a rajongóknak, a színészeknek és a stábnak, a Legendary-nek és a Warner Bros-nak, hogy támogatták ezt az álmot. Ez csak a kezdet.”

Toby Emmerich, a Warner Bros. Picture Group elnöke így nyilatkozott: „Denis Villeneuve olyan filmet alkotott, amely vizuálisan is rendkívüli és érzelmileg is magával ragadó, amit a kritikai és a kasszasiker is bizonyít. Nagyon örülünk, hogy folytathatjuk ezt az utazást vele, a színészekkel és a stábbal, valamint a Legendary-nél dolgozó partnereinkkel, és alig várjuk, hogy 2023 októberében a mozikba kerüljön ennek az epikus történetnek a következő fejezete.”

 

 

„A Legendary örömmel vág bele a film második részébe. Ismét Frank Herbert csodálatos regénye alapján” – mondta a Legendary stúdió is. „Nem jutottunk volna el idáig Denis rendkívüli víziója és tehetséges stábja, az írók, sztárszereplőink, partnereink a Warner Bros-nál és természetesen a rajongók elképesztő munkája nélkül! Igyunk még több Dűnére!”

Denis Villeneuve filmrendező a Dűnét eleve egy kétrészes történet első részeként dolgozta ki, így mindig is tervezte, hogy készít egy folytatást. A projektnek azonban hivatalosan nem adtak zöld utat, és az illetékesek nyilvánvalóan megvárták, hogyan reagál a közönség a sci-fi eposzra. Szerencsére a film az előzetes várakozásokat is túlszárnyalta, és az HBO Maxszel egy napon történő bemutatója ellenére is a kasszasikerek csúcsára került. Ami ennél is fontosabb, hogy a nézők többnyire élvezték, amit az első Dűne-ben láttak. A film a Rotten Tomatoes-on 84%-on áll, a pedig még magasabb, 91%-os tetszést váltott ki.

 

 

Villeneuve Jon Spaihts-szel és Eric Roth-tal közösen írta a Dűnét, bár a film Frank Herbert 1965-ös eredeti regényén alapul, amely David Lynch 1984-es, azonos című népszerű filmjét is ihlette. Az új feldolgozásban erős „ensemble” szereplőgárda szerepel: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa és Javier Bardem.

A Dűnében „Paul Atreides, egy zseniális és tehetséges fiatalember, aki egy olyan nagyszerű sorsba született, amelyet nem tud megérteni, és akinek az univerzum legveszélyesebb bolygójára kell utaznia, hogy biztosítsa családja és népe jövőjét. Miközben rosszindulatú erők robbanásszerű konfliktusba keverednek a bolygó kizárólagos készleteiért, a létező legértékesebb erőforrásért – egy olyan árucikkért, amely képes felszabadítani az emberiség legnagyobb lehetőségeit -, csak azok maradhatnak életben, akik képesek legyőzni a félelmüket.”

A Dűne jelenleg is fut a mozikban és az HBO Max-on is látható streamelve.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu