New World: a sikeres indulás után brutálisan visszaesett az Amazon MMORPG-je!

Egy hónappal a megjelenése után, sikerül-e a New Worldnek megtartania a játékosokat? A Forbes utánajárt a dolognak, és egyértelmű, hogy az Amazon Games MMORPG játéka iránti lelkesedés alaposan alábbhagyott.

 

A New World egy MMORPG, amely kettős lábbal rúgta be a műfaj ajtaját még szeptember végén. Az Amazon Games által fejlesztett cím a megjelenését követő hetekben egyre több játékost gyűjtött össze. Ez a lelkesedés október folyamán alaposan alábbhagyott.

Miután a játék a Steam csúcsait ostromolta, most úgy tűnik, hogy megkezdi a leszállást. Míg a cím öt nappal a megjelenése után elérte a 913 634 egyidejű játékos csúcsát, a játékosok lelkesedése az októberben csökkent. A Forbes konkrét számokkal is szolgált: az MMO hetente 135 ezer játékost veszített. Ehhez a számításhoz a média a Steamcharts által megosztott adatokat használta:

 

New World Steamcharts adatok:

Október 3.: 913,000 játékos

Október 10.: 726,000 játékos

Október 16.: 608,000 játékos

Október 23.: 508,000 játékos

Október 30.: 404,000 játékos

 

Bár elég nehéz ilyen mértékű visszaesést konkrétumokkal megmagyarázni, bizonyos tényezők, mint például a Player vs. Player módban jelenlévő számos hiba vagy az endgame hiánya, amely hagy némi kívánnivalót maga után, talán megértésre adhatnak okot.

Ennek ellenére az New Worldnek még mindig sikerül sok játékost mozgósítania Aeternum földjén. A cikk írásakor az Amazon Games MMO-ja átlagosan 400 000 játékost mozgósított az elmúlt harminc napban, a megjelenést követő időszakban. Összehasonlításképpen, a Final Fantasy XIV Online 30 000 játékost számlál (a Steamen keresztül, más médiumokra vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre). Papíron a New World felülmúlja a Final Fantasy-t, amelynek sikerült ellopnia a trónt a Twitch legnézettebb MMO-jától: a World of Warcrafttól.

Mégis érdekes lesz követni az Újvilág fejlődését az elkövetkező napokban. Ez választ adhat a WoW és a Final Fantasy XIV által létrehozott rend esetleges felbomlásáról. Mindenesetre a verseny már javában zajlik, és a következő hónapok mozgalmasak lehetnek, hiszen a Final Fantasy XIV-hez érkezik az Endwalker bővítmény, de a New World fejlesztői sem tétlenkedtek, hiszen az olyan újonnan DLC-k várhatóak, mint a Dokev és a Lost Ark.

Forrás: Forbes

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu