A Nintendo nem zárja ki, hogy felvásárlásokba kezdjen [VIDEO]

Közel egy milliárd dollár áll rendelkezésre, hogy a Nintendo belsős stúdiói bővülhessenek: nem csoda, a Nintendo Switch erősen közelít a száz milliós értékesítéshez.

 

A Microsoft után mostanában a Sony is elkezdett stúdiókat felvásárolni (Housemarque, Bluepoint Games, Nixxes Software, Firesprite), és nemsokára a Nintendo is bevásárlásnak indulhat, ugyanis a legújabb negyedéves pénzügyi jelentésükben olvashatunk arról, hogy akár 100 milliárd yen, kb. 273 milliárd forint állhat rendelkezésre a belsős, first-party stúdióik kibővítésére. Nem zárják ki a stúdiók összevonását, vagy a felvásárlásokat, de most azon van a hangsúly, hogy organikusan kiterjesszék magukat, mert ezzel folytathatják a Nintendo kreatív kultúráját.

A nem videojátékos iparokban is lehetőségek iránt kutakodik a Nintendo, ha azok a játékiparhoz kapcsolódnak. Ennek céljából szoftveres asseteket fognak csinálni, és új videós tartalmakat készítenek a Super Mario-film után. A nagy N 300 milliárd yent (tehát jó 820 milliárd forintot) tervez költeni a felhasználói élményekre és szolgáltatásokra, és ez nem csak a Nintendo Switch Online tartalmi fejlesztéseire megy, hanem az új, egyedi felhasználói infrastruktúrára, a digitális boltjaik fejlesztésére, illetve a My Nintendo szolgáltatás tuningolására. (Ez pedig úgy hangzik, hogy az Xbox Live és a PlayStation Plus után a Nintendo is hasonló példával rukkolhat elő… vagy akár az EA Play, PlayStation Now, Xbox Game Pass után N-féle előfizetéses rendszer is készülhet.)

A Nintendo Switch (amiből 92,87 millió kelt el szeptember 30-ával bezárólag, tehát ebben az új, OLED modell még nincs is ott, ezért is van esély arra, hogy akár 2021 végére meglegyen a 100 millió, de legrosszabb esetben is az üzleti év végére, azaz 2022 márciusának végére meglesz…) Online is megemlítették a dokumentumban. Ennek előfizetői száma elérte a 32 milliót, napokkal az Expansion Pack szint bejelentése előtt. Tavaly szeptemberi az utolsó nyilvános adat előtte, akkor még 26 milliónál tartott a szolgáltatás. A japán cég szerint a Nintendo Switch Online és az Expansion Pack fejlesztése és bővítése lesz a cél, hogy a fogyasztók elégedettek legyenek.

Mi is az Expansion Pack szint a Switch Online-on? Ezzel lehetőségünk van SEGA Genesis (hazánkban Mega Drive), illetve a nem valami jól emulált Nintendo 64-es játékokkal játszani, továbbá ingyenesen elérhetjük az Animal Crossing: New Horizons, a Switch egyik killer appjának új DLC-jét, a Happy Home Paradise-ot. Az N64 esetében még komoly fejlődésre van szükség (lásd a lenti az összehasonlítást).

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu