A Sony 500 millió dollárt fektet be egy új chipgyárba Japánban, amelynek összköltsége 7 milliárd dollár lesz

A gyár, amely minden típusú vállalatnak osztja majd az erőforrásokat, 2024-ben kezdi meg a termelést.

 

Az ellátási hiányok keményen sújtják a technológiai ágazatot. Mint látható, az olyan konzolok, mint a PS5, az Xbox és a Nintendo Switch gyártása lelassult a probléma miatt. A Sony már fontolgatja, hogy beszáll egy chipgyár építésébe. Ezt alig egy hónappal ezelőtt jelentették be, ma pedig már tudjuk, hogy a japán kormány elindította terveit egy 7 milliárd dollárba kerülő jövőbeli gyárral, amiből a Sony 500 millió dollárt fog befektetni.

Mint azt Gearoid Reidy, a Bloomberg riportere Twitter-fiókján megosztja, a tajvani székhelyű félvezetőgyártó vállalat már sajtóközleményt is küldött, amelyben megerősítette szándékát. A közlemény szerint a chip építése 2022-ben kezdődik, de az alkatrészgyártásra 2024-ig kell várni. A tervek mögött azonban nagy ambíció áll, hiszen a gyár havonta 45 ezer darab félvezető  előállítására lesz képes.

A Sony megerősítette részvételét azzal, hogy 500 millió dollárt fektetett be, ami a gyár részvényeinek kevesebb mint 20%-át jelenti e cél részeként. Részvétele azonban annak a tervnek a része lesz, amely megakadályozza, hogy az ellátási probléma hosszabb ideig elhúzódjon – magyarázza Terushi Shimizu, a Sony Semiconductor Solutions Corporation vezérigazgatója: „Bár a félvezetők globális hiánya várhatóan folytatódni fog, reméljük, hogy a TSMC-vel (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) való partnerség hozzájárul a chipek stabil ellátásának biztosításához, nemcsak számunkra, hanem az egész iparág számára is.

Végül is, és hogy megismételjük az első bekezdésben mondottakat, a kínálati hiányok súlyosan megbontották a kereslet és a kínálat egyensúlyát a technológiai színtéren. És úgy tűnik, hogy egy bizonytalan 2022 felé tartunk, mivel Phil Spencer azt jósolta, hogy a konzolhiány jövőre is folytatódni fog. Már most PS5-ös és Xbox ellátási hiányt tapasztalunk, a Nintendo Switch gyártása pedig 20%-kal csökkent. A cégek azonban nem mondanak le az év egyik legkritikusabb időszakáról, így az Xbox készleteit feltöltik, a Sony pedig a karácsonyi kampányra újratölti az Egyesült Királyságot PS5-tel.

Forrás:3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu