Ismét játszható PC-n a Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition

A Rockstar Games Launcheren ismét működik a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City, illetve a Grand Theft Auto: San Andreas Unreal Engine 4-re áttolt, és jelenleg legálisan csak így elérhető változata PC-n…

 

A Rockstar az állapotjelző weboldalán keresztül kért elnézést a kellemetlenségért, és kiemelte, hogy a teljesítmény javításán, illetve az update-eken dolgoznak (és remélhetőleg a fércmunkáért felelős Grove Street Games kapott egy-két keresetlen szót…). Aztán megköszönték mindenkinek a türelmet, ahogy ők igyekeznek a hibák megoldásán dolgozni (majd zárójelesen röhögve elmentek a bankba felvenni a profitot a sok munkát feltehetőleg nem nagyon igénylő újrakiadásokért).

A minap már írtunk arról, hogy a trilógia PC portja hogyan is áll a Metacriticen, de nem viccelünk: rosszabb a felhasználói átlagpontszáma. Most már 2981 értékelésnél tart a pakk, és egy 0-10 skálán egy nagyon korrekt 0,5-ön áll a három játék modernizált változata, amik miatt sok, nagyon kiemelkedő modnak is távoznia kellett az internetről, mert a Take-Two és a Rockstar nem volt képes elfogadni azt a tényt, hogy bizony a modderek sokkal több szeretetet és munkát öltek bele a három Grand Theft Autoba mint amit a Grove Street Games művelt.

És ezt nem csak azért mondjuk, mert düh járja át a kezeinket, hanem tényleg így van: a modderek most már a Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition esetében is elkezdték helyrepofozni például a fájdalmas látványú esőt. A cikk után látható képen megtekinthető egy mod előtti és utáni állapot, aminek köszönhetően a tejszerű látvánnyal bíró esőből valódi csapadék keletkezik, és nem zavar bele abba, hogy mit (nem) látunk.

A GTATrilogyMods Patreonján ingyen le lehet tölteni a modot, így nem fog például az sem bekövetkezni, hogy az eső pikk-pikk eltűnik, ha vízre pottyan. Az 1.1-es verzióhoz képest az 1.2-es már komolyabb lehet, de azért nekünk fizetni kell, és a GTAForumson a Grand Theft Auto III-hoz készül a jobb esőeffektus, nem beszélve a Busted!, a Wasted!, és a további menüképernyőkről, amik eléggé… mobilos hatást keltenek az eredeti formájukban a Definitive Editionben. Egy brazil site-on, a mixmodson pedig egy olyan mod is van, ahol mind a három játékhoz átlátszó esőt kaphatunk (hacsak nem jön megint a Take-Two, és fenyegetőzve eltávolíttat mindent).

Készülnek a modok ezerrel: teljes rádió helyreállítás (ha már a PC-s verzióba akarva-akaratlanul berakták az összes dal OGG fájlját), a célpontnak kijelölt gyalogosokról a fehér körvonal eltávolítása, és a 3-as, 5-ös vagy 9-es dzsörzét viselő Grove Street bandatagok esetében nem lesz egy 7-es körvonal… de ezt miért a moddereknek kell megcsinálniuk!?

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu