Dollármilliókért vásárolják fel a virtuális ingatlanokat a metaverzumban

Már most dollármilliókat költenek az emberek virtuális ingatlanok vásárlására, így egyelőre el sem tudjuk képzelni, mi lesz akkor ha a Meta is beszáll a metaverzum építésébe.

 

 

Mark Zuckerberg október végén jelentette be, hogy a Facebookot, az Instagramot és a Whatsappot is tömörítő vállalatának nevét Metára változtatják, az elkövetkezendő években pedig kiemelt figyelmet fordítanak majd a metaverzum kifejlesztésére. Ebben pedig minden felhasználó segítségét kérte. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen is lesz a metaverzum, de a Facebook vezetőjének elmondása szerint arra lehet számítani, hogy a virtuális világban egyszerre lesz jelen a kiterjesztett és a virtuális valóság, amellyel kézzelfoghatóvá válik az emberek közötti virtuális kapcsolat.

Zuckerberg bejelentése után a „metaverzum” pillanatok alatt az egyik legkeresettebb kifejezése lett, ami a jelek szerint azoknak a cégeknek a népszerűségére is hatással volt, akik már korábban belevágtak a virtuális világ fejlesztésébe. A Business Insider beszámolója szerint a Token.com szerdán jelentette be, hogy az egyik leányvállalatuk, a kifejezetten virtuális ingatlanpiacra szakosodott Metaverse Group 2,43 millió dollárnak megfelelő összegért vásárolt meg egy ingatlant a Decentraland nevű játékban. Ez nagyjából 800 millió forintot jelent.

Az eredetileg 2015-ben létrehozott Decentralandben – ami csak 2020-ban lett elérhető mindenki számára – a felhasználók NFT-ket vásárolhatnak meg parcellaként. A játékban bárki építhet virtuális ingatlanokat, amelyek ára komoly mértékben emelkedett: júniusban például valaki egymillió dollárt fizetett ki 259 parcelláért, ami több, mint a manhattani lakások átlagára, írja a Rakéta.

A nem helyettesíthető tokenek, azaz az NFT-k olyan egyedi kriptovaluták, amelyek blokklánc-alapú virtuális okiratként működnek, lehetővé téve, hogy a vásárló tulajdonjogot szerezzen a virtuális javak felett. Csak hogy mindenki értse, mekkora piacról van szó: februárban például 580 ezer dollárt, csaknem 200 millió forintot fizettek a Nyancat-gifért, míg a Twitter alapítója, Jack Dorsey 2,9 millió dollárért adta el az első tweetjét. Az NFT-k berobbanását nem csak a Decentraland érezte meg, szerdán az Axie Infinity játék készítői is arról számoltak be, hogy valaki 2,3 millió dollárért vásárolt náluk digitális földet.

Sokan arra figyelmeztetnek, hogy az NFT-őrület csak egy lufi, azonban a piac mást mond: a CoinMarketCap adatai szerint a Decentraland saját kriptovalutájának, a manának az árfolyama 38%-ot emelkedett egy hét alatt. A The Sandbox nevű játék sand nevű tokenje 74, a Gala Games gala tokenje pedig 150%-os növekedést ért el.

Forrás: BusinessInsider

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu